Afgelopen zaterdag was het dan eindelijk zover. Ik had er stiekem namelijk al een aantal maanden naar uitgekeken. Met mijn nieuwe camera (Sony A6000) vertrok ik vol goede moed richting Utrecht. Ik volgde hier een workshop foodfotografie & foodstyling voor beginners van Marianne Snel (homecookingdept.com) en Marleen van Es (etenuitdevolkstuin.nl) op een prachtige locatie in Haarzuilens. Ondanks het mooie weer waren wij de gehele dag binnen aan het werk om na veel zweten en oefenen uiteindelijk tot de beste composities en foodfoto’s te komen. Lees verder >>
Ik kreeg afgelopen week via Facebook ineens een berichtje van Sanne van de blog Lasanne.net. Met de mededeling dat ze me had genomineerd voor de Liebster Award. Om heel eerlijk te zijn kende ik deze Award nog niet. De Liebster Award is een virtuele award voor beginnende bloggers om de blogger achter de blog iets beter te leren kennen. Het werkt als een soort kettingbrief. Bedankt voor de nominatie Sanne! Lees verder >>
De portobello is in feite het grote broertje van de kastanjechampignon. De hoed kan wel tot 12 cm groot zijn. Dankzij zijn afmetingen is de portobello uitermate geschikt om te vullen. Gevulde portobello is een perfect voorgerecht, maar kan ook als bijgerecht geserveerd worden tijdens een diner. Lees verder >>
We zitten momenteel midden in het wildseizoen. Mijn schoonvader jaagt en ik heb bij mijn schoonouders kennis gemaakt met de wilde keuken. Traditiegetrouw eten we hier met kerst bijvoorbeeld hazenpeper. Ook in restaurants kies ik nu regelmatig voor de wildgerechten op de kaart. Zelf heb ik alleen nog nooit een wild recept klaar gemaakt. Een leuke volgende uitdaging: koken met wild. Dit is dan ook de reden dat ik vandaag 3 wild kookboeken uitlicht boordevol tips en wild recepten. Lees verder >>
Naast het grote boek van Sinterklaas is er ook Het Grote Sinterklaas Kookboek. Dit grote boek staat boordevol inspiratie en bevat maar liefst 100 op Sinterklaas geïnspireerde recepten. Lees verder >>
Ga dit weekend (20 en 21 juni) Lekker naar de Boer! 160 biologische boerderijen in heel Nederland openen hun deuren. Een goede gelegenheid om kennis te maken met de biologische landbouw. Alle deelnemende boeren laten graag zien wat er nou zo bijzonder is aan het biologisch boeren. Voor jong en oud worden er bovendien allerlei activiteiten georganiseerd. Ga mee met een rondleiding en kom vooral kijken en proeven. Er is vast ook een bio-boer in jouw buurt die meedoet. Lees verder >>
Op Twitter zag ik meerdere keren de tag #10foodconfessions voorbij komen. Foodblogger Leonie van Gewoonwateenstudentjesavondseet introduceerde deze tag en daagt hiermee andere foodbloggers uit om ook met de billen bloot te gaan. Ik heb in het afgelopen jaar eigenlijk maar weinig persoonlijke dingen gedeeld hier op mijn blog. Laten we dan maar gelijk in het diepe springen door mijn gekke eetgewoontes op te biechten. Dit zijn mijn 10 food confessions. Lees verder >>
Ik heb geen kliko, maar dat is gelukkig ook geen vereiste om mee te kunnen doen aan de Kliek&Co Challenge. Kliek&Co gaat de strijd aan tegen voedselverspilling. Lees verder >>
Het is bijna Valentijnsdag. Zelf voel ik me eigenlijk nooit verplicht om iets te doen met Valentijnsdag. Dit jaar valt Valentijnsdag in het weekend en dat is toch wel een extra reden om samen iets leuks te gaan doen of je lover te verrassen met een romantisch ontbijt op bed! Lees verder >>
Mijn dag begint pas goed na een kopje espresso. Voor mij is dit de perfecte start van de dag. Ik kan dan ook echt chagrijnig zijn als er geen koffie meer is. Dit weekend begon onze trouwe espresso machine ineens wat kuren te vertonen. De espresso smaakt niet meer zo lekker als eerst, minder sterk en de koffie wordt ook niet meer zo heet. Het is waarschijnlijk de hoogste tijd voor een nieuwe espresso machine. Tijdens onze zoektocht op internet kwam ik de ROK espresso maker tegen. Lees verder >>