Gebak en taart/ Recepten

Aardbeien yoghurttaart

aardbei yoghurttaart

Ik was helemaal gelukkig toen ik aardbeien zag liggen in de supermarkt. Oké, het is absoluut nog geen aardbeienseizoen. Maar dat maakt deze aardbeien yoghurttaart niet minder lekker!

Afgelopen maand maakte ik voor de Foodblogswap een enorme blunder. Ik kookte van de verkeerde blog. Geen idee hoe ik dat voor elkaar gekregen heb, maargoed. Met deze taart maak ik het hopelijk weer goed met Veronique en Marco van ohmydish.nl. Alle gerechten van Oh my dish worden gemaakt in deze prachtige keuken, die al eerder te zien was in de Great Little Kitchen Tour.

Gebaseerd op hun recept van een heerlijke frambozen kwarktaart maakte ik deze aardbeien yoghurttaart. Gemaakt met dikke buffel yoghurt die ik vorige week kocht tijdens mijn bezoekje aan waterbuffelboerderij de Stoerderij. Deze yoghurt is bijna net zo dik als kwark, dus dat leek me wel een leuke manier om iets lekkers te maken met de buffel yoghurt.

De frambozen verving ik door aardbeien. Niet alleen omdat er nog geen verse frambozen verkrijgbaar waren, maar ook omdat ik aardbeien nou eenmaal lekkerder vind. Op de yoghurt en aardbeien na heb ik me volledig aan het originele recept gehouden. Het resultaat is een heerlijk frisse en zachte taart! Mag ik nog een stukje??!

aardbeien yoghurttaart

Zo maak je deze Aardbeien Yoghurttaart

Verkruimel de koekjes in een keukenmachine.
Smelt ondertussen de boter in een steelpannetje en laat het even afkoelen.
Meng de verkruimelde koekjes met de gesmolten boter.

Vet de taartvorm in met boter. Stort het boter en kruimelmengsel uit op de bodem en verdeel dit mooi egaal over de bodem van de taartvorm. Zet daarna de taartbodem in de koelkast.

Meng in een kom de buffel yoghurt (of kwark), eieren, witte basterdsuiker en vanille extract tot een glad mengsel.

Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Snijd de aardbeien daarna in mooie plakjes.
Meng voorzichtig de helft van de aardbeien door het yoghurt mengsel. Bewaar de rest.

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Haal de taartbodem uit de koelkast en verdeel het yoghurt mengsel over de bodem.
Verdeel nu de rest van de aardbeienplakjes over de bovenkant.

Bak de aardbeien yoghurttaart in ongeveer 30-35 minuten gaar in de oven op 175 graden.
Laat de taart goed afkoelen voor het serveren, dan wordt de taart nog wat steviger.

Ingrediënten

    Taartvorm met losse bodem (24 cm)

  • 400 gram buffel yoghurt (of naturel kwark)
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 1 theelepel vanille extract
  • 200 gram verse aardbeien
  • 200 gram droge koekjes (bijv. haverkoekjes of bastognekoeken)
  • 150 gram boter
  • extra boter voor het invetten

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Ohmydish
    17 februari 2017 at 16:40

    Je hebt er zeker iets lekkers van gemaakt! Volgende keer wel even laten weten, dan komen we proeven 🙂

    • Reply
      Great Little Kitchen
      20 februari 2017 at 15:01

      Volgende keer mogen jullie komen proeven! De taart was nu al erg snel op..

    Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.