Gebak en taart/ Recepten

Foodblogswap: Bananenbrood met rozijnen en walnoten

bananenbrood

Voor deze Foodblogswap mocht ik koken van de blog princessandthechickpea.nl . Een healthy lifestyle blog van voedingsdeskundige Vera. Het allereerste wat me opviel was het WordPress theme. Toevallig exact hetzelfde theme dat ik ook heb gekozen voor mijn blog.

De combinatie van een healthy lifestyle waarbij ook best af en toe gezondigd mag worden spreekt me wel aan. Dit komt dan ook terug in het recept wat ik uiteindelijk gekozen heb: rozijn-bananenbrood.

Bij een eerdere poging was mijn bananenbrood mislukt. Ik vermoed dat ik toen te weinig bakpoeder had toegevoegd. Ook dit keer zakte mijn bananenbrood weer in. Gewoon maar wat bij elkaar gooien zoals Vera doet gaat dus voor mij helaas niet helemaal op. Maar oefening baart vast kunst!

De opdracht van de Foodblogswap is om er je eigen recept van te maken. Maar wat verander je aan een al perfect recept voor bananenbrood? Ik gaf er mijn eigen twist aan door nog wat extra ingrediënten toe te voegen: geraspte kokos en fijngehakte walnoten. Het resultaat is een heerlijk gevuld bananenbrood!

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 °C
Klop de eieren met een mixer luchtig in een kom.
Pel de bananen en pureer de bananen in een blender of keukenmachine.
Meng het speltmeel en de het bakpoeder door het eiermengsel.
Voeg ook de gepureerde bananen toe en meng alles met een spatel goed door elkaar.
Hak de walnoten fijn met een mes. Voeg de fijngehakte walnoten en een handjevol geraspte kokos toe en meng dit ook door het beslag.
Vet een cakevorm in met olie. Strooi wat rozijnen over de bodem en voeg dan het beslag toe. Strooi ook nog een aantal rozijnen over het beslag

Bak het bananenbrood in ongeveer 30 tot 35 minuten gaar.

Ingrediënten

Bananenbrood

  • 4 bananen
  • 2 eieren
  • 140 gram speltmeel
  • handjevol walnoten
  • handjevol geraspte kokos
  • rozijnen
  • 1 theelepel kaneel
  • ½ theelepel bakpoeder

Bekijk hier ook mijn eerdere Foodblogswap recepten: een snelle & simpele couscous salade, een pittige pompoensoep en een bloemkoolpizza

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Vera | Princess and the Chickpea
    25 februari 2015 at 11:24

    Haha wat grappig zeg dat we dezelfde layout hebben, wat een toeval! Leuk dat je mijn bananenbroodje hebt gekozen, bij mij ook echt een favoriet. Ziet er goed uit!! X Vera

  • Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.