Lunch/ Recepten/ Vis

Broodje tonijnsalade

broodje tonijnsalade

Op mijn blog ontbrak nog een belangrijke maaltijd rubriek: de lunch. Dit broodje tonijnsalade is het allereerste lunch recept. En vanaf nu zullen er meer lunch recepten volgen!

Maar voordat we naar het recept gaan nog even wat belangrijk blognieuws. Ik heb namelijk sinds vorige week maandag een heuse blogwerkdag. Elke maandag staat vanaf nu geheel in het teken van Great Little Kitchen. Ik ben een dagje minder gaan werken om zo meer tijd aan mijn blog te kunnen besteden.

Mijn vriend is hier ook heel blij mee. Dit betekent namelijk dat ik op maandag vanaf nu een lekkere lunch maak. Hij werkt vanuit huis en wordt dus nu elke week getrakteerd op een nieuw lunch recept.

Op zijn verzoek maakte ik dan ook dit broodje met uiteraard zelfgemaakte tonijnsalade. De tonijnsalade is heerlijk fris en bevat stukjes augurk en appel.

In plaats van mayonaise heb ik gekozen voor Griekse yoghurt. Zo is deze tonijnsalade ook nog redelijk gezond. Met dit recept heb je genoeg voor minimaal 4 rijk belegde broodjes. Ook erg lekker op een volkoren cracker!

Zo maak je de tonijnsalade

Maak het blik tonijn open en laat goed uitlekken.
Haal de tonijn uit het blik en prak in kleine stukjes.

Snijd een halve rode ui fijn.
Snijd de augurken in kleine stukjes.
Verwijder de schil van de appel en snijd de appel in kleine blokjes.

Voeg de ui, augurk en appel bij de tonijn en roer alles goed door elkaar.
Voeg 3 eetlepels Griekse yoghurt en een halve theelepel grove mosterd toe.
Meng dit goed door de tonijn. Breng op smaak met wat zout en peper.

Klaar is je eigen homemade tonijnsalade!

Kies nu een broodje naar keuze, bijvoorbeeld een Waldkorn triangel.
Snijd het broodje doormidden en beleg rijkelijk met de tonijnsalade.
Garneer de tonijnsalade met schijfjes appel.

broodje tonijnsalade met appel

Ingrediƫnten

  • 1 blikje tonijnstukken in water (185 gram)
  • een halve rode ui
  • 3 kleine augurken
  • 1 appel (de helft voor in de tonijnsalade, de andere helft garnering)
  • een halve theelepel grove mosterd
  • 3 eetlepels Griekse yoghurt
  • peper en zout
  • 2 Waldkorn triangels (of ander brood naar keuze)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.