Recepten/ Vis

Bruschetta met ansjovis

bruschetta met ansjovis

Bruschetta zijn niet alleen lekker met cherrytomaten, maar ook met ansjovis.
Ik ben nog wat verder gaan experimenteren met geschikte toppings.
Zo kwam ik uit op deze combinatie van bruschetta met ansjovis en cherrytomaten.

Al eerder deelde ik hier op mijn blog het recept voor bruschetta met cherrytomaten.
Voor deze bruschetta met ansjovis heb je bijna dezelfde ingredienten nodig.
Het enige wat je extra dient te kopen zijn ansjovisfilets.
Belangrijk ook hierbij is dat je kiest voor goede kwaliteit ansjovis.
Ik koos voor de ansjovisfilets van Fish Tales. Maar nog beter is het om hiervoor naar een delicatessenwinkel of visboer te gaan.

Voor de dressing heb ik naast olijfolie ook balsamico azijn gebruikt.
Dat zorgt voor een nog zoetere smaak van de cherrytomaten en past ook goed bij het zoute van de ansjovis.
Zout zelf heb je niet nodig, de ansjovis is al zout genoeg!

Het enige wat je nu nog nodig hebt is een tuin of balkon, goed weer en een glas wijn. Met 2 verschillende bruschetta varianten heb je voldoende hapjes om gezellig te kunnen borrelen.

Bruschetta met ansjovis

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
Serves: 4
Prep Time: 20 Cooking Time: 10

Bruschetta met ansjovis en cherrytomaten. Een makkelijk en eenvoudig hapje om te maken. Ideaal wanneer je nog een oud stokbrood hebt.

Ingredients

  • 1 oud) stokbrood
  • 1 bakje zoete rode cherrytomaten
  • 45 gram ansjovisfilets
  • 2 el extra vergine olijfolie
  • 1-2 el balsamico azijn
  • olijfolie (om in te bakken)
  • 1-2 teentjes knoflook
  • peper

Instructions

1

Snijd een stokbrood in plakjes.

2

Bestrijk de plakjes stokbrood met een beetje olijfolie.

3

Grill de plakjes stokbrood in een hete grillpan aan beide kanten, tot ze mooi krokant en bruin zijn.

4

Wrijf daarna de stokbroodjes in met een teentje knoflook.

5

Snijd ondertussen de cherrytomaten in vieren en verwijder de pitjes.

6

Maak in een kommetje de dressing voor de cherrytomaten met extra vergine olijfolie, balsamico-azijn en wat peper.

7

Laat nu eerst de ansjovisfilets goed uitlekken.

8

Snijd daarna de ansjovisfilets in kleine stukjes.

9

Meng de stukjes ansjovis door het cherrytomaten mengsel.

10

Verdeel de cherrytomaten en ansjovis over de bruschetta en klaar!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.