Recepten/ Vegetarisch

Couscous salade met tomaat, komkommer en feta

Couscous-Salade-tomaat-komkommer-feta

Deze couscous salade is een van mijn favorieten. Ik ben namelijk dol op couscous. Het is een goede basis voor salades, maar ook lekker met gehakt, lamsworstjes of in een gevulde paprika.
Een ander groot voordeel van couscous is dat het snel klaar is. Een uitkomst wanneer je weinig tijd hebt of geen zin hebt om lang in de keuken te staan. In onze kast staat eigenlijk altijd wel een pak couscous.
Deze zomerse couscous salade is erg geschikt voor een picknick in het park of voor bij de barbecue.

Bereidingswijze

Bereid de couscous volgens de gebruiksaanwijzing.
Ik gebruik meestal de biologische couscous van de AH. Tegenwoordig zijn er echter meerdere varianten verkrijgbaar, waaronder bijvoorbeeld ook spelt couscous.
Breng in een pan water aan de kook. Voeg de couscous toe, haal de pan van het vuur en dek af met een deksel. Laat de couscous nu ongeveer 5 minuten wellen. Roer de couscous goed door,zodat al het water is opgenomen. Voeg een scheutje olijfolie of klontje boter toe en roer dit door de couscous. Naar smaak voeg je zout en evt. ook peper toe.

Voor deze couscous salade heb ik de hoofdingrediënten erg simpel gehouden: tomaat, komkommer en feta. Snijd de tomaten en komkommer in kleine blokjes en roer de blokjes door de couscous.
Snijd vervolgens het blok fetakaas in kleine blokjes. Gebruik je feta blokjes dan hoef je deze alleen nog maar toe te voegen.
Tot slot is het lekker om voor extra smaak nog wat fijngehakte peterselie toe te voegen en hiernaast ook een beetje citroensap over de couscous gieten.
En nu snel naar het park om deze couscous salade daar in de zon op te gaan eten!

Ingrediënten

    Voor 2 personen

  • 150 gram couscous
  • 3 tomaten
  • 1 komkommer
  • 200 gram feta
  • fijngehakte peterselie
  • evt. 1 citroen

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.