Recepten/ Vegetarisch

Foodblogswap: Bloemkoolpizza

bloemkoolpizza

Het is het einde van de maand en dus weer tijd voor de Foodblogswap. Deze maand mocht ik iets koken van BeeJee Kookt. Na wat research op haar blog blijken we best veel gemeen te hebben. We proberen allebei om zoveel mogelijk biologisch en zonder pakjes en zakjes te koken. Een goede match dus!
Ik besloot dit keer eens helemaal uit mijn comfort zone te stappen en een geheel nieuw recept te kiezen, namelijk: Bloemkoolpizza

Mijn vriend stond gelukkig ook open voor dit experiment. Pizza is altijd goed! Hij dacht alleen dat de bloemkool op de pizza kwam. Hij was dan ook nogal verbaasd toen ik vertelde dat de pizzabodem gemaakt werd van bloemkool.
Het resultaat doet zeker niet onder voor een gewone pizza. Je hebt eigenlijk ook niet door dat je bloemkool eet. De bodem van de bloemkoolpizza is wel minder krokant. Dit komt door de hoeveelheid vocht in de bloemkool. De gouden tip is om de bloemkool heel goed uit te knijpen voordat je er een bodem van maakt.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snijd de bloemkool in roosjes en maal deze fijn in een keukenmachine.
Doe de bloemkool in een kom en gaar voor ongeveer 5 minuten in de magnetron. Laat de bloemkool daarna even afkoelen.
Pak een theedoek, vul deze met de bloemkool en draai stevig dicht om zo met behulp van de theedoek het vocht uit de bloemkool te wringen. Je zult verbaasd zijn hoeveel vocht hierbij vrij komt. Stop pas wanneer er geen vocht meer vrij komt.

Meng in een kom de bloemkool met een ei en de geraspte kaas. Meng het geheel tot een deeg.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en spreid het mengsel hier op uit tot je een dunne ronde bodem hebt. Gebruik hiervoor een lepel.
Bak de bloemkool pizzabodem nu ongeveer 15 minuten in de oven.
Snijd ondertussen de tomaat en mozzarella in plakjes.
Haal de bodem uit de oven en beleg deze met tomatensaus en verdeel daarna de plakjes tomaat en mozzarella over de pizza.
Bak de pizza af in ongeveer 10 minuten.

Ingrediënten

bloemkoolpizza

    Voor 2 pizza’s

  • 1 bloemkool
  • 2 eieren
  • 100 gram geraspte kaas
  • tomatensaus
  • 2 tomaten
  • 1 bolletje mozzarella
  • peper en zout

Bloemkool blijkt veelzijdiger te zijn dan ik dacht. Wist je bijvoorbeeld dat je van bloemkool ook rijst kunt maken? Ik maakte al eerder bloemkoolrijst met kipcurry.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.