Gebak en taart/ Recepten

Foodblogswap – Courgette muffins met feta

courgette muffins met feta

Deze maand deed ik weer mee aan de Foodblogswap en mocht ik een recept koken van de blog koekiesenzo.nl. Veel lekkere tussendoortjes en koekjes op de recepten. Niet heel logisch dat ik er dan uiteindelijk voor kies om mijn eigen draai te geven aan de courgette muffins met chocolade. In plaats van zoete muffins met chocolade maakte ik er hartige courgette muffins met feta van…

Tenminste dat was mijn bedoeling. Ik vrees dat ik de courgette niet goed genoeg uitgeknepen heb. Het beslag was namelijk vrij vochtig, vooral door de courgette rasp. Met als gevolg dat de cakejes van de onderkant zacht bleven. Ook na extra nagaren in de oven veranderde er niets aan de structuur.

Een beetje een mislukte Foodblogswap dit keer dus. De smaak was verder goed en daarom heb ik toch besloten om het recept te delen. Ik baal er alleen wel behoorlijk van! Ik red het niet voor de deadline om het opnieuw te proberen. Maar moet het recept zsm nog een keertje goed overdoen. Uiteraard deel ik het dan opnieuw hier op m’n blog. Aan de foto kun je overigens niet zien dat de bodem niet gelukt is.

Bereidingswijze

Rasp de courgette en knijp al het vocht er goed uit. Echt goed al het vocht verwijderen, anders blijft de bodem van de muffin te zacht.
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Meng in een kom het speltmeel, bakpoeder, baking soda en zout.
Prak de banaan fijn en meng in een aparte kom de banaan met een ei, honing en yoghurt.
Voeg de geraspte courgette toe aan het mengsel en roer dit goed door elkaar.
Meng vervolgens de droge en natte ingredienten voorzichtig door elaar.
Verkruimel de feta boven het mengsel en meng ook de feta voorzichtig er doorheen.

Verdeel muffinvormpjes over een muffinbakblik en vul de vormpjes tot 3/4 met het mengsel.
Bak de muffins in ongeveer 30-35 minuten gaat op 180 graden.

Ingredienten

courgette muffins met feta

    voor 12-16 muffins

  • 200 gram speltmeel
  • 100 gram yoghurt
  • 1 courgette
  • 1 tl bakpoeder
  • 1/2 tl baking soda
  • 2 rijpe bananen
  • 25 gram honing
  • 1 ei
  • 75 gram feta

You Might Also Like

5 Comments

  • Reply
    Kas
    29 maart 2016 at 23:35

    Ahh balen joh! Ik heb dit ook een keer meegemaakt, maar die courgette liep waarschijnlijk op zijn eind πŸ˜‰ Ik hoop dat ze de volgende keer wel lukken, ze zien er erg lekker uit!

    • Reply
      Great Little Kitchen
      30 maart 2016 at 21:37

      Ja erg jammer inderdaad. Volgende keer lukken ze vast!

  • Reply
    mieke
    10 september 2016 at 15:57

    In je omschrijving staat dat je yoghurt gebruikt maar ik zie die niet terug in de ingrediΓ«nten lijst

    • Reply
      Great Little Kitchen
      11 september 2016 at 10:59

      Hoi Mieke, dat ben ik inderdaad vergeten. Ik heb het al bijgewerkt. Het is 100 gram yoghurt.

  • Reply
    Courgettecake met yoghurt en walnoten - Foodblogswap - Great Little Kitchen
    4 maart 2018 at 10:56

    […] het wel spannend of het cakebeslag niet te nat zou zijn door de courgette. Een eerdere poging voor courgette muffins pakte niet zo goed uit. De bodem van de muffins was veel te nat en daardoor niet goed gaar […]

  • Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.