Voor deze Foodblogswap mocht ik koken van de blog princessandthechickpea.nl . Een healthy lifestyle blog van voedingsdeskundige Vera. Het allereerste wat me opviel was het WordPress theme. Toevallig exact hetzelfde theme dat ik ook heb gekozen voor mijn blog. Lees verder >>
I love chocolate!! Het mag dan misschien een fabeltje zijn, maar ik word echt oprecht gelukkig van chocolade. Volgens mij ben ik daarin vast niet de enige vrouw. Of is het misschien gewoon een feit? Het bakken en eten van deze heerlijke brownie heeft mij in elk geval opgevrolijkt. Lees verder >>
Een heerlijk ontbijt voor in het weekend: appel kaneel muffins. Mede dankzij een overschot aan appels, die niet heel lang meer bewaard konden worden. Daarmee moest ik dus wel iets lekkers gaan bakken. Een appeltaart duurde me iets te lang, daarom werden het muffins met appel en kaneel. Lees verder >>
Het is volop pruimenseizoen. In de boomgaard van mijn schoonouders zijn er veel pruimen geoogst. Wij hadden zelf ook al pruimen uit ons wekelijkse boodschappenpakket. Dat vroeg dus wel om het maken van een pruimentaart. Een omgekeerde pruimentaart in dit geval, want deze taart wordt op de kop gebakken. Lees verder >>
Wie houd er niet van chocolade? I love chocolate!! En chocolate chip cookies. Chocolate chip cookies stonden al een tijdje op mijn foodbucketlist. Ik moest nog trakteren op mijn werk en koekjes doen het altijd goed. Toevallig bleek het vandaag ook nog eens chocolate chip cookie day. Dat moesten dus wel chocolate chip cookies worden. Van mijn collega’s mag ik nu wekelijks wel trakteren, ze hebben er namelijk dankzij mij een nieuwe verslaving bij. Lees verder >>
Een volle bak met kersen. Nouja dat dacht ik.. Na een dag was de helft van de kersen al op. Te lekker om te laten staan en niet af en toe eentje weg te snoepen! Met de overgebleven kersen wilde ik graag een taartje maken. Al snel kwam ik zo uit op een traditioneel Frans dessert: Kersenclafoutis. Lees verder >>
Een regenachtige zaterdagmiddag. In de koelkast stond een bakje vol met aardbeien. Aardbeien van onze eigen aardbeienplanten op het balkon. Kortom een goede reden voor een middagje bakken. Het resultaat is deze zoete aardbeiencake. Een lekkere traktatie voor een verjaardag of wanneer er visite langskomt. Lees verder >>
Dit heerlijke cakerecept komt uit Hét Bakboek van delicious. Ik heb dit geweldige bakboek cadeau gekregen van mijn vriend en dit is het eerste recept wat ik probeerde. In plaats van kleine perenpotcakejes heb ik een grote cake gemaakt. Hij was binnen no time op! Lees verder >>
Rabarber is een echte zomerse groente, lekker zoet en ideaal voor gebakjes en taarten. Op deze zonnige zondag begin ik mijn ochtend met het bakken van deze heerlijke rabarbertaart. Lees verder >>
Bij een overschot aan wortel maakte ik deze smeuïge carrot cupcakes met een monchou botercrème als topping. Een leuke variatie op de standaard cupcakes en carrotcake. Lees verder >>