Recepten/ Vis

Gebakken kabeljauw met knolselderijpuree

Gebakken kabeljauw met knolselderijpuree

Deze Vrijdag=Visdag staat in het teken van een goddelijk recept wat er complexer uitziet dan het is. Ik heb het over gebakken kabeljauw met knolselderijpuree. Bij knolselderijpuree denk je wellicht eerst aan rood vlees en biefstuk, maar deze romige puree combineert ook erg mooi met kabeljauw. Een tongstrelend vis recept!

Nog niet eerder had ik me gewaagd aan het maken van knolselderijpuree, maar zoals ik al zei het is minder ingewikkeld dan je denkt. Het zwaarste werk is het in kleine blokjes hakken van de knolselderij. Daar heb je wel wat kracht voor nodig of een sterke vriend. Het recept voor de knolselderijpuree vond ik op vertruffelijk.nl en hoe kan het ook anders met zo’n blognaam het was een verrukkelijke puree. Zeker in combinatie met de gebakken kabeljauw.

Bereidingswijze

Schil de knolselderij en snijd de knolselderij in kleine gelijke blokjes.
Snipper de sjalotten fijn. Verhit een scheutje olijfolie in een grote pan en fruit hierin de sjalotten tot ze glazig zijn.
Bak de knolselderij blokjes ongeveer 5 minuten mee.
Blus af met 50 ml droge witte wijn. Voeg na ongeveer 5 minuten de kippenbouillon toe.
Laat nu zachtjes +/- 20 minuten koken met een deksel op de pan.
Dep ondertussen de kabeljauw droog met keukenpapier.
Haal de kabeljauw vervolgens door de bloem en klop het overtollige bloem van de huid af.
Verhit een klontje boter in een koekenpan en bak de kabeljauw hierin op de huidkant tot de huid mooi krokant is.
Draai de kabeljauw dan om en draai het vuur uit en laat de kabeljauw heel even rusten voor het serveren.
Pureer de knolselderij met behulp van een staafmixer en roer er tot slot een aantal lepels slagroom door.
Maak een mooi bedje van de knolselderijpuree en serveer de gebakken kabeljauw hier boven op.

IngrediΓ«nten

    Gebakken kabeljauw met knolselderijpuree

  • 250 gram kabeljauwfilet met huid
  • 1 knolselderij
  • 2 sjalotten
  • 50 ml droge witte wijn
  • 200 ml kippenbouillon
  • 6-8 eetlepels ongeklopte slagroom
  • olijfolie
  • bloem
  • boter

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Dagmar
    9 februari 2016 at 16:57

    Hoi, wat een lekker recept! Leuk dat je de knolselderijpuree hebt gecombineerd met kabeljauw, lijkt me ook errug lekker! Heb je mij ook weer geΓ―nspireerd! πŸ™‚

    groetjes Dagmar

    • Reply
      Great Little Kitchen
      9 februari 2016 at 18:48

      Altijd leuk om te horen. Zo inspireren we elkaar! Ben benieuwd wat je zelf van deze combinatie vind πŸ™‚ Laat maar weten als je het geprobeerd hebt!

    Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.