Recepten/ Vlees

Geroosterde spruitjes met balsamico azijn

geroosterde spruitjes

Dit recept voor geroosterde spruitjes ontdekte ik bij 24kitchen. Ik had er zelf nog niet eerder aan gedacht om spruitjes in de oven te bereiden. De spruitjes worden eerst kort gebakken, daarna besprenkeld met balsamico azijn en vervolgens geroosterd in de oven.

De balsamico azijn geeft de spruitjes een aangenaam zoetje mee. In combinatie met het roosteren krijgen de spruitjes zo een heel andere smaak. Compleet anders dan de bittere smaak die je gewend bent bij spruitjes. Een ware uitkomst dus voor iedereen die niet zo gek is op spruitjes.

Ik ben zelf in elk geval mede dankzij dit recept spruitjes meer gaan waarderen. Inmiddels staat het regelmatig bij ons op het menu. Wel gebakken of geroosterd, gekookte spruitjes zijn namelijk nog steeds niet favoriet bij mij.

In het originele recept van 24kitchen worden de spruitjes gecombineerd met een rucola stamppot. Ongetwijfeld ook erg lekker. Ik eet dan alleen liever alleen de rucola stamppot om een overkill aan smaken te voorkomen. Wij aten de geroosterde spruitjes daarom met een romige aardappelpuree. Zo staat het gerecht toch net iets meer in het teken van de spruitjes.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 ºC.
Pel de spruitjes en snijd de kopjes van de spruitjes.
Snijd met een mes een kruisje in de spruitjes.
Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak hierin de spekreepjes krokant.
Voeg de spruitjes toe en bak ze ongeveer 2 minuten mee.
Pel en snijd een teentje knoflook fijn. Voeg de knoflook toe aan de spruitjes en spekjes. Bak dit heel evne mee.br/>
Mijn koekenpan is niet ovenbestendig, dus ik heb de spruitjes overgebracht naar een ingevette ovenschaal.
Besprenkel de spruitjes met een scheut balsamico azijn.
Rooster de spruitjes nu in ongeveer 15 minuten in de oven op 200 ºC.
Serveer in combinatie met een aardappelpuree of gebakken aardappels.

Ingrediënten

    geroosterde spruitjes

  • 250 gram spruitjes
  • 75 gram spekreepjes
  • 1 teentje knoflook
  • 20 ml balsamico azijn

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.