Gebak en taart/ Recepten

Havermoutkoekjes met banaan en rozijnen

Havermoutkoekjes met banaan en rozijnen

Op zoek naar een gezonde snack kwam ik op de blog van Laura’s Bakery dit recept tegen voor havermoutkoekjes met banaan en cranberries. Die zagen er wel erg onweerstaanbaar uit. Ik had alleen geen cranberries meer in huis, maar wel rozijnen. Zo maakte ik deze suikevrije havermoutkoekjes met rozijnen.

Ik ben gek op havermout en eet het dagelijks als ontbijt. Al eerder maakte ik havermoutpannenkoeken. Ook lekker als ontbijt of lunch.

Koekjes van havermout stonden nog op mijn to-do list. Tot afgelopen weekend dus. Zeker nu het herfst is zullen mijn zondagen steeds vaker in het teken staan van bakken. Taarten, cake, koekjes…

Deze havermoutkoekjes bevatten geen toevoegde suikers. Natuurlijk zitten er wel suikers in de bananen en rozijnen. Maar bij mij vallen deze koekjes in de gezonde snack categorie.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Pel de banaan en prak deze fijn met een vork. Pureer de banaan vervolgens met een staafmixer.

Voor deze koekjes heb ik grove havermoutvlokken gebruikt, deze heb ik nog iets fijngemalen in de keukenmachine.

Voeg de havermout toe aan de banaan en spatel alles door elkaar.

Voeg een beetje kaneel toe en tot slot ook de rozijnen.
Spatel alles goed door elkaar, zodat de rozijnen gelijkmatig verdeeld zijn.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Verdeel met een lepel het deeg over de bakplaat en maak mooie ronde koekjes.
Zelf heb ik ervoor gekozen om de koekjes redelijk dun te houden, dan worden ze iets knapperiger. Houd je liever van zachte koekjes dan kun je ze ook wat dikker maken.
Bak de koekjes gaar in ongeveer 20-25 minuten op 180 graden.
Laat de havermoutkoekjes eerst even afkoelen voordat je gaat proeven.

Ingrediënten

Havermoutkoekjes met banaan en rozijnen

  • 2 rijpe bananen
  • 120 gram havermout
  • 75 gram rozijnen
  • 1 theelepel kaneel

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Havermoutkoekjes met chocolade en kokos - Great Little Kitchen
    4 maart 2018 at 10:38

    […] koekjes zonder ei? Dan kun je ook als basis uitgaan van deze havermoutkoekjes met banaan en rozijnen. Je hoeft dan alleen als extra ingrediënten nog de kokos en pure chocolade toe te […]

  • Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.