Gebak en taart/ Recepten

Limoen cheesecake

Limoen cheesecake

Deze heerlijk frisse limoen cheesecake maakte ik als verjaardagstraktatie voor m’n werk. Binnen een half uur was de hele taart op! Dat zegt genoeg lijkt me. Ik kreeg van meerdere collega’s complimentjes en verzoekjes voor het recept. Hier is het recept dan eindelijk. Deze limoen cheesecake is een echte traktatie zeker nu het hopelijk snel mooier weer wordt (wel ook een caloriebom, maar daar sporten we graag extra hard voor!)

Deze cheesecake hoeft niet in de oven. Ideaal zo’n no-bake cheesecake. Dat scheelt een hoop bereidingstijd. Het liefst maak je de taart al de avond van tevoren, dan kan hij de hele nacht in de koelkast staan voor de perfecte structuur. Ik gebruikte voor de vulling het sap van 2 limoenen. Ben je erg gek op limoen en wil je graag nog wat extra frisheid? Dan kun je nog wat extra limoensap of rasp toevoegen.

Limoen cheesecake no-bake

Bereidingswijze
Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier en vet de randen goed in met boter.
Verkruimel de bastognekoeken met behulp van een keukenmachine.
Smelt de roomboter in een steelpannetje en schenk de gesmolten boter bij de verkruimelde bastognekoeken.
Roer even door, zodat de boter wordt opgenomen en verdeel het koekmengsel dan over de bodem van de springvorm.
Gebruik de achterkant van een lepel om de bodem mooi egaal te maken en goed aan te drukken.
Dek de springvorm af met vershoudfolie en zet in de koelkast.
Rasp de limoenen en bewaar de limoenrasp in een kommetje, de helft gaat door de vulling en de andere helft gebruik je als decoratie.
Knijp de limoenen goed uit en bewaar het limoensap.

Pak een mengkom en doe hierin de monchou. Klop de monchou tot deze zacht is.
Voeg hierna de gecondenseerde melk en het limoensap toe.
Klop het goed door tot een mooi mengsel.
Klop ondertussen in een andere kom de slagroom stijf en gebruik hiervoor klopfix, zodat de slagroom langer stijf blijft.
Meng voorzichtig de opgeklopte slagroom en geraspte limoenschil door het mengsel. Houd het mengsel lekker luchtig.
Verdeel de cheesecake vulling over de koekjesbodem in de springvorm. Laat de cheesecake nu minimaal 2 uur in de koelkast staan, een hele nacht in de koelkast geeft het beste resultaat.
Verdeel voor het serveren de rest van de limoenrasp over de cheesecake.

Ingredi├źnten

Limoen cheesecake

  • 160 gram bastognekoeken
  • 60 gram roomboter
  • 2 limoenen
  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 2 pakjes monchou (200 gram)
  • 200 ml slagroom
  • 1 zakje klopfix

Misschien ben je ook geïnteresseerd in:

You Might Also Like

6 Comments

  • Reply
    Marianne
    2 mei 2016 at 16:11

    Ziet er echt super lekker uit!

  • Reply
    Karen
    16 mei 2017 at 12:30

    Zou je deze taart kunnen invriezen?

    • Reply
      GreatLittleKitchen
      21 mei 2017 at 10:16

      Hoi Karen, ik denk dat dit wel zou kunnen. Alleen heb ik dit zelf nog niet geprobeerd.

  • Reply
    gerrie
    26 april 2018 at 13:34

    Hoi Karen, welk bakblik heb je gebruikt?

    • Reply
      GreatLittleKitchen
      20 mei 2018 at 10:50

      Hallo Gerrie, ik heb een ronde springvorm met een diameter van 22 cm gebruikt voor deze taart.

  • Reply
    Munt-limoen cheesecake | Knoeien met Inge
    31 juli 2018 at 16:35

    […] dat ik iets ging koken of bakken, en niet dat ik ging knutselen. Ik kwam al snel uit bij haar limoen cheesecake. Met deze extreme temperaturen van de laatste weken is iets lekker fris natuurlijk geliefd. En wie […]

  • Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.