Gebak en taart/ Recepten

Limoen cheesecake

Limoen cheesecake

Deze heerlijk frisse limoen cheesecake maakte ik als verjaardagstraktatie voor m’n werk. Binnen een half uur was de hele taart op! Dat zegt genoeg lijkt me. Ik kreeg van meerdere collega’s complimentjes en verzoekjes voor het recept. Hier is het recept dan eindelijk.

Deze limoen cheesecake is een echte traktatie zeker nu het hopelijk snel mooier weer wordt (wel ook een caloriebom, maar daar sporten we graag extra hard voor!)

Deze cheesecake hoeft niet in de oven. Ideaal zo’n no-bake cheesecake.  Dat scheelt een hoop bereidingstijd. Het liefst maak je de taart al de avond van tevoren, dan kan hij de hele nacht in de koelkast staan voor de perfecte structuur.

Ik gebruikte voor de vulling het sap van 2 limoenen. Ben je erg gek op limoen en wil je graag nog wat extra frisheid? Dan kun je nog wat extra limoensap of rasp toevoegen.

Limoen cheesecake no-bake

Limoen cheesecake

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (10 votes, average: 4,10 out of 5)
Laden...
Serves: 8
Prep Time: 30

Een heerlijke frisse cheesecake met limoen en een bodem van bastognekoeken.

Ingredients

  • 160 gram bastognekoeken
  • 60 gram roomboter
  • 2 limoenen
  • 1 blikje gecondenseerde melk (400 gram)
  • 200 gram monchou
  • 200 ml slagroom
  • 1 zakje klopfix

Instructions

1

Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier en vet de randen goed in met boter.

2

Verkruimel de bastognekoeken met behulp van een keukenmachine.

3

Smelt de roomboter in een steelpannetje en schenk de gesmolten boter bij de verkruimelde bastognekoeken. Roer even door, zodat de boter wordt opgenomen en verdeel het koekmengsel dan over de bodem van de springvorm. Gebruik de achterkant van een lepel om de bodem mooi egaal te maken en goed aan te drukken.Dek de springvorm af met vershoudfolie en zet in de koelkast.

4

Rasp de limoenen en bewaar de limoenrasp in een kommetje, de helft gaat door de vulling en de andere helft gebruik je als decoratie. Knijp de limoenen goed uit en bewaar het limoensap.

5

Pak een mengkom en doe hierin de monchou. Klop de monchou tot deze zacht is.

6

Voeg hierna de gecondenseerde melk en het limoensap toe. Klop het goed door tot een mooi mengsel.

7

Klop ondertussen in een andere kom de slagroom stijf en gebruik hiervoor klopfix, zodat de slagroom langer stijf blijft. Meng voorzichtig de opgeklopte slagroom en geraspte limoenschil door het mengsel. Houd het mengsel lekker luchtig.

8

Verdeel de cheesecake vulling over de koekjesbodem in de springvorm.

9

Laat de cheesecake nu minimaal 2 uur in de koelkast staan, een hele nacht in de koelkast geeft het beste resultaat.Verdeel voor het serveren de rest van de limoenrasp over de cheesecake.

You Might Also Like

16 Comments

  • Reply
    Marianne
    2 mei 2016 at 16:11

    Ziet er echt super lekker uit!

  • Reply
    Karen
    16 mei 2017 at 12:30

    Zou je deze taart kunnen invriezen?

    • Reply
      GreatLittleKitchen
      21 mei 2017 at 10:16

      Hoi Karen, ik denk dat dit wel zou kunnen. Alleen heb ik dit zelf nog niet geprobeerd.

  • Reply
    gerrie
    26 april 2018 at 13:34

    Hoi Karen, welk bakblik heb je gebruikt?

    • Reply
      GreatLittleKitchen
      20 mei 2018 at 10:50

      Hallo Gerrie, ik heb een ronde springvorm met een diameter van 22 cm gebruikt voor deze taart.

  • Reply
    Munt-limoen cheesecake | Knoeien met Inge
    31 juli 2018 at 16:35

    […] dat ik iets ging koken of bakken, en niet dat ik ging knutselen. Ik kwam al snel uit bij haar limoen cheesecake. Met deze extreme temperaturen van de laatste weken is iets lekker fris natuurlijk geliefd. En wie […]

  • Reply
    Irene van Heijster
    9 juni 2019 at 14:15

    2 pakjes mon chou van 200 gr of in totaal 200 gram mon chou?

    • Reply
      GreatLittleKitchen
      9 juni 2019 at 15:15

      200 gram monchou in totaal. Ik heb 2 pakjes van 100 gram gebruikt.

  • Reply
    Irene van Heijster
    9 juni 2019 at 16:47

    Thanks… Goed dat ik het ff gevraagd heb. Ik had twee bakjes van 200 gr gehaald.

    • Reply
      GreatLittleKitchen
      9 juni 2019 at 16:52

      Dan had je iets teveel gehad inderdaad. Ik ga het aanpassen in het recept. Succes met het maken!!

      • Reply
        Irene van Heijster
        7 juli 2019 at 09:57

        Het was een groot succes! Zijn m vandaag voor de derde keer aan het maken. Onder mijn toezicht kan mn dochter van vijf het al bijna zelf…

        • Reply
          GreatLittleKitchen
          15 juli 2019 at 20:31

          Wat leuk om te horen zeg! En wat gezellig om samen te bakken met je dochter ๐Ÿ™‚

  • Reply
    Sabine
    24 september 2019 at 14:17

    Taart lijkt me super lekker
    Ik was alleen benieuwd hoeveel gecondenseerde melk er in moet? Ik kon alleen een blik van bijna 400g vinden.

    • Reply
      GreatLittleKitchen
      10 mei 2021 at 12:32

      Het recept is inmiddels bijgewerkt, het is idd een blikje van 400 gram.

  • Reply
    Rianti
    30 juni 2021 at 20:04

    Ziet er heerlijk uit en wil het graag aankomende weekend proberen (zoon wordt 13!) .
    Maar stijft de taart wel goed op? Geen gelatine of agar agar nodig?

    • Reply
      GreatLittleKitchen
      30 juni 2021 at 21:47

      Wat leuk dat je de taart wil maken voor de verjaardag van je zoon! Hij was bij mij goed opgestijfd, er zit slagroom in. Mocht je twijfelen dan zou ik hem de avond van tevoren maken en de taart een nachtje in de koelkast zetten. Dan moet het goedkomen.

    Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.