Makreelburger met limoen – Foodblogswap

makreelburger met limoen

Na een korte radiostilte op mijn blog ben ik weer terug met het recept voor de Foodblogswap van juni. Ik maakte een heerlijke visburger van de blog Pienskeuken. Een simpele makreelburger met rode ui en limoen.

Ik heb al aardig wat geƫxperimenteerd met burgers, burgers van kipgehakt, lamsgehakt en ook vegetarische burgers. Maar nog niet eerder met een visburger. Eigenlijk zonde want het is heel simpel om te maken.

Voor deze makreelburgers gebruikte ik net als Pauline gerookte makreel. Ik koos voor makreelfilets, maar een hele makreel kan ook. Dan moet je zelf alleen nog de graat, de kop en het vel verwijderen.

De aardappel heb ik weggelaten uit het originele recept. Ik denk wel dat dit de burgers nog iets steviger maakt. In plaats van bosui heb ik rode ui gebruikt en als extra limoensap toegevoegd aan het makreelmengsel voor een frisse smaak.

Bij mooi weer kun je deze burgers bereiden op de barbecue! Ik bakte ze zelf in de pan, maar ga ze deze zomer zeker nog eens maken en dan van de grill.

Zo maak je deze makreelburger met limoen

Snipper de rode ui.
Verwijder het vel van de makreelfilets en snijd in stukjes.
Doe de gesnipperde ui en makreel in een keukenmachine.
Voeg wat limoensap toe en mix in de keukenmachine tot een mooi mengsel.
Voeg een snufje zout en peper toe aan het mengsel.

Doe het makreelmengsel in een kom en voeg wat paneermeel toe.
Maak nu 4 burgers van het mengsel.
Wentel de burgers door wat paneermeel, zodat ze van de buitenkant een laagje krijgen.
Leg de makreelburgers nu ongeveer 30 minuten in de koelkast. Zo blijven ze mooi qua vorm en vallen ze niet zo snel uit elkaar in de pan.

Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak hierin de makreelburgers aan beide kanten.
Na ongeveer 4 minuten zijn de burgers klaar.

Wij aten de makreelburgers op een hamburgerbroodje.
Snijd het broodje open en smeer wat mayonaise op de onderkant.
Leg hierop de burger en beleg verder met stukjes paprika en rucola.
Druppel naar smaak nog wat extra limoensap en peper en zout over de burger.

Ingrediƫnten

    Voor 4 burgers

  • 300 gram gerookte makreel
  • 1 rode ui
  • 1 limoen
  • 2-3 eetlepels paneermeel
  • olijfolie
  • peper en zout

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *