Gebak en taart/ Recepten

Mini Kersenclafoutis

Kersenclafoutis mini

Een volle bak met kersen. Nouja dat dacht ik.. Na een dag was de helft van de kersen al op. Te lekker om te laten staan en niet af en toe eentje weg te snoepen! Met de overgebleven kersen wilde ik graag een taartje maken. Al snel kwam ik zo uit op een traditioneel Frans dessert: Kersenclafoutis.In plaats van een grote kersenclafoutis koos ik ervoor om mini clafoutis te maken in crème brûlée schaaltjes.

Bereidingswijze

Spoel de kersen onder stromend water en laat ze daarna goed uitlekken.
Verwijder de steeltjes en ontpit de kersen met behulp van een kersen ontpitter. Heb je zoals ik geen ontpitter, snijd dan elke kers doormidden en verwijder de pit met behulp van een mesje.
Verwarm de oven voor op 180°C.

Neem voor het beslag een grote mengkom en breek hierin de eieren. Kluts de eieren los met een garde.
Schenk de melk en room bij het eiermengsel en meng alles met een garde.
een ruime mengschaal en breek er de eieren in. Kluts ze even los met de garde.
Voeg vervolgens de bloem, suiker, vanillesuiker en maïzena toe aan het beslag.
Roer het beslag goed door tot het beslag geen klontjes meer bevat.
Voeg tot slot een snufje zout.
Vet de ovenschaaltjes in met een klontje boter.
Verdeel de kersen over de schaaltjes.
Roer nog kort door het beslag en giet het beslag in een schenkkan om de ovenschaaltjes te vullen. Schenk het beslag tot de kopjes van de kersen er nog net boven uitsteken.
Bak de mini kersenclafoutis ongeveer 30 tot 35 minuten in de oven op 180°C.
De clafoutis is klaar wanneer het beslag opgebold en goudbruin is.
Haal de kersenclafoutis uit de oven en strooi er een beetje poedersuiker overheen. Serveer direct, pas wel op want de ovenschaaltjes zijn dan nog gloeiendheet.
Een lekker zomers dessert, zeker nu het volop kersenseizoen is. Erg geschikt wanneer er vrienden of familie komt eten en je een origineel dessert op tafel wilt zetten.

Ingrediënten

    Voor 2 personen

  • 200 gram kersen
  • 2 1⁄2 eieren
  • 150ml melk
  • 50ml room
  • 50g bloem
  • 50 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1⁄2 eetlepel maïzena
  • zout

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.