Pasta/ Recepten

Pasta carbonara

pasta carbonara

Bella Italia! De Italiaanse keuken is zonder twijfel één van mijn favoriete keukens. Ik ben gek op pizza en pasta. Daarom staat vandaag op het menu: pasta carbonara.

De Italianen weten wat lekker eten is. Een gerecht heeft niet veel nodig om goed te smaken. Met slechts een paar ingredienten kun je een heerlijke pasta op tafel toveren. Dit geldt ook voor deze pasta carbonara.

De kwaliteit van de producten maakt of breekt uiteraard wel het gerecht. Ik gebruik het liefste biologische spekjes of pancetta. In dit geval bevat de carbonara een beetje van beide

De grootste uitdaging van dit gerecht waren voor mij de eieren. Het scheiden van de dooiers liep al niet helemaal soepel. Gelukkig heb ik maar 1 ei verprutst. Het was maar goed dat ik in totaal 6 eieren had gekocht.

Aan het einde wanneer de pasta klaar is en nog warm moet je snel het eimengsel toevoegen en goed roeren. Als iets snel moet zorgt dat bij mij altijd voor wat stress. Het is in elk geval gelukt om een lekker romige saus te krijgen. Een goede tip is om wat vocht te bewaren van de pasta en dat extra toe te voegen.

Bereidingswijze

Kook de pasta al dente in een ruime pan met kokend water.
Scheid de eieren, je gebruikt alleen de eidooiers.
Kluts in een kom de eidooiers met geraspte Parmezaanse kaas.
Breng op smaak met een beetje peper en zout.

Snijd de pancetta in dunne reepjes.
Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan.
Bak hierin de pancetta en spekblokjes tot ze mooi krokant zijn.

Giet de pasta af en bewaar wat kookvocht.
Meng de pancetta en spekblokjes door de pasta.
Roer het eimengsel en wat kookvocht er doorheen en serveer direct.
Voeg naar smaak nu nog extra geraspte Parmezaanse kaas toe.

Ingredienten

    voor 4 personen

  • 300 gram penne
  • 5 plakjes pancetta
  • 125 gram spekblokjes
  • 5 eidooiers
  • 60 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • olijfolie
  • peper en zout

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    pasta carbonara met courgette - Domaine Malpas kookt
    30 april 2019 at 15:05

    […] over eten te weten aan te hobbelen. Terug naar mijn pasta carbonara met courgette, terug naar het originele recept van Stéphanie. Het is een makkelijk recept wat je zo op tafel hebt staan en vaak heb je het […]

  • Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.