Pasta/ Recepten

Pasta met spinazie, kastanjechampignons en spekjes

Pasta met spinazie, kastanjechampignons en spekjes

Af en toe mag je het jezelf best een beetje makkelijk maken. Voor mij is koken even een moment voor mezelf en ontspanning na een drukke dag werken. Soms heb je gewoon geen zin om lang in de keuken te staan. Dit recept biedt dan uitkomst.
Simpel en snel klaar: pasta met bladspinazie, kastanjechampignons en spekjes. Het geheim van dit recept zit hem in de saus: een combinatie van kruidenkaas en slagroom.

Bereidingswijze

Zet een pan water op het voor en breng het aan de kook voor de pasta.
Was de verse bladspinazie en snijd de spinazie in dunne repen.
Bak de spekjes in een koekenpan, olijfolie is hierbij niet nodig. De spekjes zelf zijn al vet genoeg.
Voeg wanneer de spekjes krokant zijn de spinazie toe.
Snijd de kastanjechampignons in schijfjes en bak deze in een andere pan met een scheutje olijfolie.
Voeg de kastanjeschampignons bij de spekjes en spinazie.
Kook ondertussen de pasta beetgaar, afhankelijk van de gekozen pasta. Ik koos in dit geval voor penne, maar dit recept is ook lekker met spaghetti.
Voeg ongeveer 100ml slagroom toe bij de spinazie, spekjes en kastanjechampignons.
Laat de slagroom heel eventjes inkoken en voeg dan de kruidenkaas toe. Roer de kruidenkaas er goed doorheen.
Voeg naar smaak nog wat peper en zout toe
Schep eerst de pasta op het bord en leg hier bovenop de romige saus met spinazie, spekjes en kastanjechampignons.
Binnen 20 minuten heb je zo een heerlijke pasta op tafel. Strooi er nog een beetje Parmezaanse kaas overheen om het helemaal af te maken. Dit recept stamt nog vanuit mijn studententijd, het is namelijk een echt budget recept.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Pasta met snijbiet en spekjes - Great Little Kitchen
    15 oktober 2014 at 19:48

    […] voor spinazie. We hadden nog spekjes in huis, daarom besloot ik om een variatie te maken van mijn pasta met spinazie en spekjes. Uiteraard wel met een twist, namelijk met mascarpone in plaats van kruidenkaas en room. Zo krijgt […]

  • Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.