Pasta/ Recepten/ Vis

Pasta met tonijn

pasta met tonijn

Deze Vrijdag=Visdag één van mijn old-time favorite recepten: pasta met tonijn. Heel simpel, maar o zo lekker. Speciaal voor m’n vriend heb ik er zwarte olijven aan toegevoegd. Zelf houd ik niet zo van olijven, maar ik moet toegeven dat ze wel erg goed bij deze pasta passen.

Ga je binnenkort kamperen? Onthoud dan zeker dit recept. Het is een perfect recept voor op de camping. Je kunt deze pasta namelijk prima op 1 gaspitje maken. Kook dan eerst de pasta en voeg deze later weer toe aan de saus. Zet alvast maar een aantal blikjes met tonijn op je inpaklijst. Ook lekker voor in een salade.

In onze voorraadkast staat eigenlijk altijd wel minimaal 1 blikje met tonijn. Zo fijn dat het zo lang houdbaar is. Het komt altijd wel een keertje goed van pas. Een musthave voor in je voorraadkast wat mij betreft.

Lekker dat tonijn uit blik. Maar hoe zit het dan met overbevissing? Tonijn is inderdaad een bedreigde vissoort. Ik let zelf daarom altijd op het msc keurmerk. Dit keurmerk geeft aan dat de vis duurzaam gevangen is.

Voor tonijn geldt dat de vis dan in de meeste gevallen met de hengel is gevangen of in ringnetten. Nieuwsgierig hoe dit er aan toe gaat en hoe groot tonijnen kunnen worden? Dan raad ik je aan om een aflevering Wicked Tuna te kijken. Ik was in elk geval onder de indruk van deze hengelaars. Al vraag ik me met dit soort programma’s soms wel af hoe waarheidsgetrouw alles is. Het komt vast wel enigszins in de buurt van de werkelijkheid.

Het is overigens puur toeval dat het Vrijdag=Visdag recept opnieuw pasta bevat. Vorige week maakte ik nog spaghetti vongole. Volgende week weer een recept zonder pasta. Bij deze beloofd!

Bereidingswijze

Hak de sjalot fijn. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en fruit hier de sjalot in aan.
Voeg wat chilipeper en kaneel toe.
Voeg de gepelde tomaten en tonijn toe. Ik vind het zelf lekker om ook nog 1 verse trostomaat in blokjes toe te voegen, maar dit kun je ook weglaten.
Zet het vuur wat hoger en breng de tomatensaus aan de kook.
Voeg naar smaak peter en zout toe.
Druk de gepelde tomaten plat met een spatel en laat alles ongeveer 20 minuten rustig pruttelen.
Kook ondertussen de pasta beetgaar in een pan met ruim water en een snufje zout.
Giet de pasta af en bewaar eventueel wat kookvocht voor door de saus.
Meng de pasta door de tomatensaus met tonijn.
Voeg een scheutje extra vergine olijfolie toe.
Verdeel vers gesnipperde blaadjes basilicum over de pasta en maak het helemaal af met geraspte Parmezaanse kaas en zwarte olijven.

Ingrediënten

pasta met tonijn

    voor 2 personen

  • 160 gram pasta
  • 1 blikje tonijnstukken in water (145 gram)
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 1 grote trostomaat
  • 1 sjalotje
  • verse basilicum
  • Parmezaanse kaas
  • olijfolie
  • zwarte olijven (zonder pit)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.