Recepten/ Vis

Plaattaart met tonijn

Plaattaart met tonijn

Na een aantal weken zonder vis recept op de vrijdag, is hij er vandaag dan toch weer: Vrijdag=Visdag! Met een perfect comfort food recept: plaattaart met tonijn.

Op vrijdag kies ik niet alleen vaak voor vis, maar het liefste ook voor een simpel en snel recept, dat niet al te bewerkelijk is. Na een lange week werken heb ik op vrijdagavond nooit echt zin om nog lang in de keuken te staan. De verleiding is dan vaak groot om snel een pizzabodem te halen en in de oven te schuiven. Dit keer geen pizza, maar een plaattaart!

Dankzij de tomatenpuree op de bodem komt deze plaattaart qua smaak wel heel dicht in de buurt bij een tonijnpizza. Eigenlijk is een plaattaart stiekem ook een soort pizza, alleen dan met een bladerdeeg bodem. De feta on top geeft het bovendien een Griekse twist.

Ik ben in elk geval gek op plaattaart. Het is lekker simpel, bladerdeeg uitrollen, beleggen met toppings naar keuze en vervolgens zo de oven in schuiven. Dan kun je alvast een lekker glaasje wijn pakken terwijl je wacht. Een goed begin van het weekend!

Wijnadvies van Anne-Wies:”Bij dit vrolijke mediterraan gerecht past een wijn die iets aromatisch is maar niet te strak-droog.”

Witte wijn: Garganega van Torre del Falasco
Rode wijn: Bardolino van Torre del Falasco (lichte rode wijn) of Sangiovese van Pasqua (iets steviger)

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Rol de bladerdeeg uit op een bakplaat bekleed met bakpapier.
Snijd de rode ui in halve maantjes.
Snijd de tomaten in partjes/ schijfjes.
Bestrijk de bladerdeeg bodem met de tomatenpuree.Laat hierbij aan de randen ongeveer 1 cm vrij.
Verdeel de tonijnstukken over de bodem.
Verdeel de tomaten over de tonijn. Breng op smaak met wat peper en zout.
Vouw de randjes bladerdeeg om, zodat je een mooie rand krijgt.
Verkruimel tot slot de feta er overheen.
Bak de plaattaart in ongeveer 25-30 minuten in de oven, tot deze mooi krokant is.
Serveer met de blaadjes basilicum.

Ingrediënten

    Plaattaart met tonijn

  • 1 rol bladerdeeg
  • 3 tomaten
  • tomatenpuree (140 gram)
  • 1 blikje tonijn (160 gram)
  • 100 gram feta
  • handjevol verse basilicum

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.