Recepten

Prei uit de oven met honing-mosterd

Prei uit de oven met honing mosterd

Elke kok heeft zo nu en dan inspiratie nodig. Vandaag kwam mijn inspiratie van 24Kitchen. Normaal kook ik altijd voor twee, maar vanavond at ik alleen. Met nog een koelkast vol groente, waaronder prei ging ik op zoek naar een Makkelijke Maaltijd. Ik maakte uiteindelijk mijn eigen variatie op deze Honing-Mosterd prei uit de oven van Rudolph. In plaats van achterham koos ik voor knapperige spekjes en een iets minder aangeklede rucola salade.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 220 ºC.
Breng een pan met water en een snufje zout aan de kook.
Was de preien, halveer de prei in de lengte en snijd in dunne ringetjes.
Kook de prei in ongeveer 3 minuten beetgaar.
Giet de prei af en verdeel de prei over een ingevette ovenschaal.
Bak in een droge koekenpan de spekjes tot ze knapperig zijn.
Verdeel de spekjes over de prei.
Meng in een kom de eieren, kookroom, honing en grove mosterd met een staafmixer.
Schenk het eiermengsel over de prei en spekjes.
Bak de prei met honing-mosterd in ongeveer 20 minuten in de oven op 220 ºC.
Serveer de prei met een salade van rucola, cherrytomaatjes, een dressing van olijfolie, peper en zout en strooi hier tot slot nog wat walnoten overheen.
Een makkelijke maaltijd voor de maandag. Mocht er nog een restant overblijven, dan kun je dat prima bewaren in de koelkast en de volgende dag koud eten of nog even opwarmen.

Ingrediënten

    Voor 2 personen

  • 1,5 prei
  • 2 eieren
  • 1/2 eetlepel grove mosterd
  • 1/2 eetlepel honing
  • 100 ml kookroom
  • 100 gram spekjes
  • rucola
  • cherrytomaatjes
  • olijfolie
  • peper en zout

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Daphne
    7 oktober 2016 at 13:31

    Erg lekker !

  • Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.