Recepten/ Vlees

Quiche met brie en chorizo – Foodblogswap

Quiche met brie en chorizo

Na alle kerst recepten is het alweer tijd voor het Foodblogswap recept van deze maand. De laatste Foodblogswap van het jaar. De tijd vliegt! Ik koos voor een nieuw quiche recept en maakte deze quiche met brie en chorizo.

Het originele recept is een quiche met spinazie en brie van Esther van de blog Out mijn Keuken. Esther is aan het aantal recepten op haar blog te zien, net als ik fan van quiche! Ik vind het vooral een uitkomst voor het verwerken van restjes. Zo is ook dit quiche recept ontstaan.

Eigenlijk wilde ik een versie maken van een ander quiche recept, ook met brie. Maar dan met appel en walnoten. Ik had ook walnoten gekocht en dacht dat we nog wel appels in huis zouden hebben. Dat bleek niet zo te zijn, de supermarkt was inmiddels al dicht en toen werd het improviseren met de ingredienten in de koelkast.

In de koelkast vond ik: een rode paprika, 6 plakjes chorizo en een halve rode ui. De brie zat in mijn kerstpakket en vond zo ook gelijk een bestemming. Zo werd het uiteindelijk een quiche met paprika, rode ui, chorizo en brie. Een vreemde combinatie misschien, maar de quiche smaakte verrassend goed!

Als vulling koos ik voor volle kwark in plaats van crème fraîche, dit zag ik in een ander quiche recept van Esther. De kwark zorgt voor een luchtige vulling, wat het geheel ietsjes minder zwaar maakt. Ik zat na een kwart al vol namelijk.

Zo maak je deze quiche met brie en chorizo

Verwarm de oven voor op 200 °C.
Ontdooi de plakjes bladerdeeg.
Bekleed de quichevorm met bakpapier en verdeel de plakjes bladerdeeg over de bodem.
Prik de bladerdeeg in met een vork. Bak de bodem van de quiche voor in de oven en gebruik hierbij eventueel bakbonen.

Hak het teentje knoflook fijn en snipper de rode ui.
Snijd ook de paprika in kleine blokjes.
Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de ui en de knoflook aan.
Voeg de paprika toe en bak deze ongeveer 2-3 minuten even mee.

Strooi een beetje paneermeel over de bodem van de quiche.
Verdeel dan het mengsel van rode ui, knoflook en paprika over de bodem.
Snijd de chorizo plakjes in kleinere stukjes en verdeel er overheen.

Klop in een kom de eieren los met de kwark. Breng op smaak met een beetje zout, peper en oregano.
Schenk het eimengsel over de vulling.
Verdeel tot slot de brie in dunne plakjes over de quiche.

Zet de quiche in de oven en bak in ongeveer 30-35 minuten goudbruin.

Ingrediënten

  • 6 plakjes bladerdeeg
  • 4 eieren
  • 200 ml volle kwark
  • 1 rode paprika
  • 200 gram roombrie
  • 1/2 rode ui
  • peper en zout
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl oregano
  • olijfolie

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.