Recepten

Rijst met kip en snijbonen

Rijst met kip en snijbonen

Voor de afwisseling vandaag een wokgerecht met rijst en kip. Kippendijen om precies te zijn, heerlijk sappig en mals. De kip heb ik eerst in de oven gegaard, dit zorgt voor extra smaak. Bij een wokgerecht denk ik niet gelijk aan snijbonen, eerder aan sugersnaps of peultjes. Maar ik moet zeggen dat gewokte snijbonen me ook uitstekend bevallen zijn!

Naast snijbonen bevat dit wokgerecht kip, champignons en taugé. Geen sausje dit keer, onder het motto geen zakjes en pakjes! Ik heb alleen pure ingrediënten gebruikt en kruiden.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 °C.
Wrijf de kippendijen in met een mengsel van olijfolie, peper, zout, kurkuma en paprikapoeder.
Leg de kippendijen in een ovenschaal, voeg 2 teentjes fijngehakte knoflook toe en gaar de kip in ongeveer 20 minuten in de oven.
Kook de rijst in een pan met kokend water en een snufje zout.
Was de snijbonen en snijd de snijbonen in stukjes.
Snijd ook de champignons in schijfjes.
Zet een wok op het vuur en voeg een scheutje olijfolie toe.
Voeg de stukjes snijbonen en champignons toe en wok ongeveer 5 minuten.
Voeg ook de taugé toe en breng op smaak met wat peper, zout en chilipoeder.
Wok alles nog ongeveer 3 minuten en roer goed door.
Haal de kippendijen uit de oven en snijd de kip in stukjes.
Voeg de stukjes kip toe aan de snijbonen, champignons en taugé en roer alles door elkaar.
Serveer het wokgerecht met rijst.
Dit gerecht bewijst dat Hollandse snijbonen ook prima in een wokgerecht passen!

Ingrediënten

    Voor 2 personen

  • 3 kippendijen
  • 300 gram snijbonen
  • 200 gram taugé
  • 125 gram champignons
  • 150 gram rijst
  • 2 teentjes knoflook
  • peper en zout
  • kurkuma, paprikapoeder en chilipoeder

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.