Saltimbocca met zeewolffilet – Foodblogswap

Saltimbocca met zeewolffilet foodblogswap
Na een korte radiostilte op mijn blog ben ik weer terug! Ik was op vakantie naar Sicilie en had daarna gelijk weer een lang weekend weg gepland. Kortom even geen tijd om te bloggen. Dat is dan ook de reden dat dit Foodblogswap recept dblogswap recept op het allerlaatste moment online komt. Het moest wel een Italiaans recept zijn vanwege mijn vakantie: Saltimbocca met zeewolffilet.

Het originele recept is een saltimbocca torentje van de blog www.4purebyandrea.com. Een Italiaans toprecept met een heerlijk stukje kalfsvlees omwikkeld met prosciutto en salie, afgeblust met wijn. Andrea gebruikt in haar recept kalfsschnitzel. Ik heb het kalfsvlees vervangen door vis, een mooie zeewolffilet die ik in stukken heb verdeeld.

De courgette heb ik weggelaten, dan werden het naar mijn mening iets te grote pakketjes. Ik heb de saltimbocca gebakken in de grillpan en daarna verder gegaard in de oven. Eerst wilde ik het op de barbecue bereiden, maar ik vond het niet de moeite waard om voor een paar kleine hapjes de barbecue aan te steken. Overigens ben ik er van overtuigd dat dit ook erg lekker is van de barbecue!

Mocht je ervoor kiezen om de saltimbocca te bereiden op de barbecue, dan zou ik wel de tomaat pas aan het einde toevoegen. De hoeveelheid water in de tomaat zorgt ervoor dat de vis bovenop vrij langzaam gaart. Vandaar dat ik ze ook nog in de oven heb gegaard.

Al met al een zeer geslaagd zomers hapje. Ook verrassend lekker in combinatie met de zeewolffilet. Geen zeewolffilet? Dan kun je dit ook vervangen door een andere stevige witvis, zoals bijvoorbeeld kabeljauw.

Ga trouwens ook zeker eens een kijkje nemen op de blog van Andrea. Ze heeft nog veel meer van dit soort geweldige recepten op haar blog staan!

Zo maak je de Saltimbocca met zeewolffilet

Verwarm de oven voor op 180°C.
Snijd de zeewolffilet in stukken van ongeveer 3-4 cm.
Bestrooi de zeewolffilet met wat zout aan beide kanten.
Snijd de tomaat in plakken en doe dit ook met de bol mozzarella.

Leg de plakjes parmaham open. Leg er een stuk visfilet op met daarop een blaadje salie, een plakje tomaat en een plakje mozzarella.
Strooi wat peper over de mozzarella, leg er een blaadje basilicum op en vouw de parmaham dicht.

Verhit een combinatie van olie en boter in een grillpan en leg hier de vispakketjes in.
Bak ze kort 1-2 minuten aan beide kanten op hoog vuur.

Leg de saltimbocca daarna in een ingevette ovenschaal.
Steek er eventueel prikkers in om alles goed bij elkaar te houden.
Gaar nu nog ongeveer 8-10 minuten in de oven op 180°C.

Ingrediënten

    voor 6-8 hapjes

  • 200-300 gram zeewolffilet
  • 2 trostomaten
  • 1 bol mozzarella
  • 6-8 blaadjes salie
  • 6-8 blaadjes basilicum
  • 6-8 plakjes parmaham
  • peper en zout
  • 1-2 eetlepels roomboter
  • 1-2 eetlepels olijfolie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *