Recepten/ Salade/ Vegetarisch

Spinaziesalade met blauwe kaas en peer

Spinaziesalade met blauwe kaas en peer

De laatste tijd eten we steeds vaker ’s avonds een maaltijdsalade. Vooral na het sporten of een drukke werkdag is het fijn om snel te kunnen eten en geen uren in de keuken te staan. Zo’n avond vraagt gewoon om een lekkere en simpele salade, zoals deze spinaziesalade met blauwe kaas en peer.

Bladspinazie is een uitstekende basis voor een salade. Je kunt de spinazie combineren met verschillende soorten kaas, zoals brie, geitenkaas of blauwe kaas. Zelf vind ik vooral de sterke smaak van blauwe kaas goed passen in combinatie met spinazie. Mocht je hier nou niet van houden, dan heb je nog genoeg andere opties.

Als blauwe kaas koos ik voor deze spinaziesalade voor Blue d’ auvergne. Deze blauwe kaas heeft een vrij krachtige smaak, wat goed past bij het zoet van peer. Wil je de salade nog iets pittiger maken qua smaak, dan kies je voor gorgonzola. De salade maak je helemaal af met stukjes fijngehakte walnoten en een beetje walnotenolie voor nog een extra vleugje walnoot.

Tip: Maak extra veel salade, dan heb je de volgende dag voldoende over voor een lekkere lunch!

Bereidingswijze

Was de bladspinazie en verwijder eventueel wat uiteindes van de spinazie.
Doe de spinazie in een kom en meng met en klein scheutje walnotenolie.
Schil de peer en snijd de peer in stukjes.
Snijd de blauwe kaas in blokjes.
Voeg de peer en de blokjes blauwe kaas toe en meng de salade door elkaar.
Hak de walnoten fijn en verdeel deze tot slot over de salade heen.
Serveer de spinaziesalade met stokbrood.

IngrediΓ«nten

    Spinaziesalade met blauwe kaas en peer

  • 300 gram bladspinazie
  • 150 gram Blue d’ auvergne (blauwe kaas)
  • 2 conference peren
  • handjevol walnoten
  • walnotenolie

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.