Thaise kippenvleugels met sesamzaadjes

Thaise kippenvleugels

Thaise kippenvleugels uit de oven. Een perfect recept voor een vrijdagavond. Je hebt weinig voorbereidingstijd nodig en kunt de braadslee met de kippenvleugels zo de oven inschuiven.

Deze zoete & plakkerige kippenvleugels eet je het beste met je handen. Lekker kluiven, zodat je al het vlees van de botjes afkrijgt. Zet alvast keukenrol op tafel, dat voorkomt een enorme kliederboel. Alhoewel ik natuurlijk ook wat marinade op mijn wang had zitten na afloop.

Het recept voor deze kippenvleugels komt uit Delicious Magazine. Ik ben al lang een trouwe abonnee van dit heerlijke food tijdschrift. Ideaal om inspiratie op te doen voor nieuwe recepten.

Ik maak alleen bijna nooit een recept uit een van de magazines. En dat terwijl er een hele stapel ligt om uit te koken. Dit tot onvrede van mijn vriend, die vind dat ik hoog nodig wat tijdschriften moet weggooien. Als goed excuus ben ik er nu dus maar uit gaan koken, zodat ze voorlopig nog even mogen blijven!

Ik heb het recept uiteraard een klein beetje aangepast. Ik kon namelijk niet alle ingredienten krijgen, zoals de citroengras en in plaats van kandijstroop heb ik een restant verse appelstroop gebruikt. Iets minder Thais zo misschien, maar nog steeds erg lekker!

De kippenvleugels zien er wat donker uit. Dit stond ook al vermeld bij de foto in de Delicious zelf. Ze zijn niet verbrand, maar dit komt door de donkere kleur van de stroop en sojasaus.

Zo maak je deze Thaise kippenvleugels

Verwarm de oven voor op 220 graden.
Vet een braadslee in met een scheutje olijfolie.
Leg hierin de kippenvleugels.

Snijd een teentje knoflook fijn.
Meng in een kom de fijngesneden knoflook, gemberpoeder, sojasaus, rijstazijn, chilipoeder en stroop tot een mooie marinade.
Verdeel de marinade over de kippenvleugels en schep goed om.

Braad de kippenvleugels in 25-30 minuten gaar in de oven op 220 graden.
Schep de vleugels om de 5 minuten om en verdeel dan de saus er overheen.
Zo worden ze aan alle kanten mooi gaar en bruin.

Bak in een pan wat sesamzaadjes kort even aan.
Bestrooi de kippenvleugels met de sesamzaadjes.
Knijp een halve citroen of limoen uit over de vleugels of serveer dit er naast.

Ingrediƫnten

  • 500 gram kippenvleugels
  • 1/2 teen knoflook
  • 2 theelepels gemberpoeder
  • 1 theelepel chilipoeder of chilivlokken
  • 50 gram kandijstroop (of andere donkere stroop)
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels rijstazijn
  • 1 limoen
  • handjevol sesamzaadjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *