Recepten/ Vis

Thaise mosselen

Thaise mosselen

Deze vrijdag=visdag staat geheel in het teken van de Zeeuwse mosselen. Dit keer koos ik voor een pittige variant, namelijk Thaise mosselen gegaard in kokosmelk met rode peper en koriander.

Ik heb ondertussen al verschillende recepten uitgeprobeerd, van de klassieke mosselen met prei, ui en witte wijn tot mosselen met een franse slag. Geserveerd met stokbrood of verse friet. Allemaal erg lekker, maar ik moet toegeven dat deze pittige Thaise mosselen variant vanaf nu mijn favoriet is.

De kokosmelk geeft het geheel een milde basis, daarbij komt de pit van de rode peper en koriander, de limoensap zorgt tot slot voor wat frisheid. Zo is dit mosselen recept in een perfecte balans qua smaken, zoals je dat eigenlijk ook kunt verwachten van de Thaise keuken.

Om het plaatje helemaal af te maken serveer je de mosselen met witte rijst. Maar heb je toch liever friet of stokbrood dan kan dat natuurlijk ook!

Bereidingswijze

Maak de mosselen schoon en controleer of de mosselen dichtgaan, gooi alle exemplaren die niet dichtgaan na een ferme tik weg.
Snipper het sjalotje en pers het teentje knoflook uit.
Snijd de rode peper doormidden en vervolgens in dunne reepjes.
Rasp de gember en de limoen en hak de koriander grof.
Doe het sjalotje, de rode peper, knoflook, gember en gehakte koriander in een grote pan.
Giet de kokosmelk er bij en breng voorzichtig aan de kook. Roer de vissaus er doorheen en doe er vervolgens het limoensap en de limoenrasp erbij.
Schep de mosselen op de kokosmelk. Laat de mosselen in ongeveer 8 minuten garen met de deksel op de pan.
Schud tussendoor de mosselen even goed door. Als alle schelpen open zijn dan zijn de mosselen klaar.
Verdeel de mosselen over het bord inclusief wat kokosmelk.

Ingredienten

    Thaise mosselen

  • 2 kg mosselen
  • 1 rode peper
  • 1 sjalotje
  • 2 cm gember
  • 1/2 bos koriander
  • 250 ml (dikke) kokosmelk
  • 2 el vissaus
  • 1 limoen

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.