Lunch/ Recepten

Tosti met oude kaas, spinazie en pesto

Tosti met oude kaas, spinazie en pesto

In het weekend gaan mijn vriend en ik meestal gezellig ergens lunchen.
Vandaag bleven we thuis vanwege het slechte weer en dook ik de keuken in.
Ik maakte voor ons allebei een tosti met oude kaas.

In onze koelkast ging ik op zoek naar wat extra toppings voor de tosti.
Alleen oude kaas is ook een beetje saai.
Hier vond ik gelukkig nog wat bladspinazie, creme fraiche en pesto.
Het eindresultaat is een tosti met oude kaas, spinazie en pesto.
Geen verkeerde combinatie voor een smakelijke tosti.

Bij gebrek aan een tosti-ijzer maakte ik deze tosti in de pan.
Dat gaat eigenlijk ook prima, je moet dan alleen wel wat meer geduld hebben.
Bij The Tosti Club zie ik ook altijd tosti’s op een bakplaat en in de oven.

Ik ben gek op tosti’s, maar maak ze eigenlijk bijna nooit zelf.
Misschien dat het komt doordat we geen tosti ijzer hebben.
We hadden een panini grill, maar ook die is helaas kapot en weggebracht.

Nu deze pan tosti’s goed gelukt zijn geeft me dat wel wat meer moed.
Toch iets minder vaak langs The Tosti Club (die zit bij ons om de hoek).

Ik ontdekte ook nog een ander tosti recept op mijn blog.
Ook erg lekker: een tosti met geitenkaas en prosciutto.
Alle suggesties voor lekkere tosti’s zijn van harte welkom!

Tosti met oude kaas, spinazie en pesto

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Serves: 2
Prep Time: 5 Cooking Time: 10

Een tosti met oude kaas, spinazie en pesto.

Ingredients

  • Oude kaas
  • 50 gram bladspinazie
  • 50 gram creme fraiche
  • 30 gram pesto (zelfgemaakt of uit een potje)
  • 4 bruine boterhammen (of ander brood naar keuze)

Instructions

1

Smeer op 1 boterham creme fraiche en op de andere pesto.

2

De boterham met creme fraiche vormt de onderkant van de tosti.

3

Schaaf de oude kaas en zorg voor minimaal 1 dekkende laag kaas bovenop de creme fraiche.

4

Verdeel wat bladspinazie over de oude kaas.

5

Leg de andere boterham met de pesto naar beneden er bovenop en druk goed aan.

6

Verwarm een scheutje olijfolie in een koekenpan.

7

Bak de tosti in de pan op een laag/middel vuurtje (ongeveer 10 minuten) en draai halverwege voorzichtig om.

8

De tosti is klaar wanneer het brood aan beide kanten mooi bruin en krokant is en de kaas gesmolten.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.