Recepten/ Vegetarisch

Zoete aardappel curry met kikkererwten

zoete aardappel curry met kikkererwten

Zoals jullie weten doe ik deze maand mee aan Plastic Free July.
Op zoek naar niet in plastic verpakte groenten ontdekte ik bij onze AH losse zoete aardappelen.
Hiermee maakte ik een lekkere en simpele zoete aardappel curry met kikkererwten.

In tegenstelling tot mijn vriend ben ik gek op zoete aardappel.
Van zoete aardappelfrietjes, tot puree en nu probeerde ik voor het eerst ook een zoete aardappel curry.
Deze zoete aardappel curry viel gelukkig ook bij hem goed in de smaak!

De bekende oranje zoete aardappel was helaas op, daarom koos ik voor een paarse zoete aardappel.
Deze heeft van de buitenkant een paars jasje, maar is van binnen wit.
Op internet zag ik dat er ook een geheel paarse variant bestaat.
Qua kleur en smaak past de oranje zoete aardappel het beste in deze curry.
De paarse zoete aardappel is namelijk wat neutraler qua smaak.

Dit recept is vegetarisch en ook nog eens bereid met alleen maar plastic vrije ingredienten.
De rijst komt uit een kartonnen pak, de tomatenblokjes en kokosmelk beide uit blik, de kikkererwten uit een pot.
De zoete aardappel, ui, knoflook, gember en rode peper waren allemaal los verkrijgbaar in de supermarkt (of anders op de markt). De kruiden komen uit mijn kruidenvoorraad.

Zoete aardappel curry met kikkererwten

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
Serves: 3
Prep Time: 15 Cooking Time: 25

Een heerlijke en simpele vegetarische zoete aardappel curry met kikkererwten. De saus van de curry is op basis van tomaten en kokosmelk.

Ingredients

  • 300 gram zoete aardappelen (1 grote)
  • 200 gram kikkererwten (uit een pot of blik)
  • 400 gram tomatenblokjes (uit blik)
  • 270 ml kokosmelk (uit blik)
  • 1 rode peper
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 cm verse gember
  • 1 el garam massala
  • 2 tl komijn
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Instructions

1

Schil de zoete aardappel(en) en snijd in kleine blokjes van ongeveer 3 x 3 cm.

2

Pel en snipper de ui. Hak het teentje knoflook, de rode peper en de gember fijn.

3

Fruit de fijngehakte ui, knoflook, peper en gember aan in een scheutje olijfolie in een wok of stoofpan.

4

Voeg vervolgens de garam massala en komijn toe en bak de kruiden kort mee tot het gaat geuren.

5

Voeg vervolgens de zoete aardappel blokjes, de tomatenblokjes en de kokosmelk toe.

6

Roer voorzichtig door en laat de zoete aardappel curry nu op een laag vuur ongeveer 15-20 minuten stoven.

7

Voeg dan de kikkererwten toe. Meng deze door de curry en laat ze nog 3-4 minuten mee stoven.

8

Breng de zoete aardappel curry op smaak met peper en zout.

9

Serveer de curry met rijst of naan.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.