Inspiratie

Kliek&Co Challenge – Week 2

Kliek&Co

Ik heb geen kliko, maar dat is gelukkig ook geen vereiste om mee te kunnen doen aan de Kliek&Co Challenge. Kliek&Co gaat de strijd aan tegen voedselverspilling.
Wist je bijvoorbeeld dat de gemiddelde Nederlander per jaar ongeveer 50kg aan bruikbaar voedsel weggooit? Ik schrok daar zelf toch wel van. Dat is echt zonde van het geld, minder weggooien = meer besparen. Maar wat dacht je van het eten, daar kun je een hoop mensen blij mee maken, waaronder jezelf!

Eรฉn van mijn goede voornemens dit jaar is om bewuster te gaan eten. Minder voedsel weggooien hoort daar natuurlijk ook bij. Vandaar dat ik deze maand meedoe aan de Kliek&Co Challenge!

Ik moet zeggen dat het best een uitdaging is. Je bent vaak toch geneigd om iets weg te gooien. Bijvoorbeeld wanneer er nog maar een klein restje overblijft na een maaltijd. Ook let ik erg op de houdbaarheidsdatum en slaat er vaak lichte paniek toe wanneer iets al een dag of twee over de datum is. Met sommige producten moet je natuurlijk wel voorzichtig zijn, zoals eieren, melk en kip. Zolang het nog niet vreemd ruikt of er anders uitziet kun je het meeste vaak nog prima eten. Die knop moet alleen wel even om.

Het is inmiddels de tweede week van de Kliek & Co challenge en ik heb nog geen eten weggegooid!! Tot nu toe gaat het dus goed en houd ik me netjes aan de spelregels. So far so good!

Elke week ontvang je handige tips voor kliekjes en voedsel besparen via de nieuwsbrief. Een belangrijke tip uit de nieuwsbrief van deze week: gebruik een weegschaal voor het afmeten van pasta en rijst. Niet geheel verrassend maar vaak belandt dit in de prullenbak. Een herkenbaar probleem, je doet toch al snel teveel rijst in de pan. Een leuke weegschaal helpt hierbij ook. Ik weeg namelijk netjes alles sinds ik mijn leuke retro weegschaal cadeau kreeg met kerst een jaar geleden. Dat scheelt vooral in mijn portemonnee, want een pak rijst gaat zo langer mee!

Koelkast Kliek & Co

Dit weekend wordt toch wel de eerste grote uitdaging. Dan gaan mijn vriend en ik namelijk een weekendje weg. En zoals je kunt zien ligt onze koelkast op dit moment nog aardig vol. We vertrekken morgenavond al en eten dan waarschijnlijk ook niet meer thuis.

Ik zal vanavond dus extra creatief moeten zijn met koken om zo te zorgen dat alles wat bijna over de datum is verwerkt wordt in รฉรฉn gerecht. Ik laat jullie uiteraard weten of dit lukt en ik maandag niet toch iets in de prullenbak moet gooien.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.