Deze vrolijk gekleurde Mexicaanse slawraps met kip maakte ik voor de Foodblogswap van deze maand.
Het is niet alleen een kleurrijk recept geworden, maar ook nog eens relatief gezond.
Dat vooral door een slablad als wrap te gebruiken in plaats van de kant-en-klare tortilla wrap. Lees verder >>
Zolang er verse asperges verkrijgbaar zijn moet je daar volop van genieten.
Daarom nog een heerlijk en simpel recept met groene asperges.
Een snelle spaghetti met spekjes en groene asperges. Lees verder >>
Na een korte radiostilte op mijn blog ben ik weer terug! Ik was op vakantie naar Sicilië en had daarna gelijk weer een lang weekend weg gepland. Kortom even geen tijd om te bloggen. Dat is dan ook de reden dat dit Foodblogswap recept op het allerlaatste moment online komt. Het moest wel een Italiaans recept zijn vanwege mijn vakantie: Saltimbocca met zeewolffilet. Lees verder >>
Wie is er niet gek op een bord vol pasta? Of gehaktballetjes? Dan is dit pasta recept het ultieme antwoord: Pasta met kalfsgehaktballetjes in tomatensaus. Lees verder >>
Eindelijk ben ik zelf thuis aan de slag gegaan met een aantal Indonesische recepten. Het eerste experiment: Indonesische saté met pindasaus. Lees verder >>
Na alle kerst recepten is het alweer tijd voor het Foodblogswap recept van deze maand. De laatste Foodblogswap van het jaar. De tijd vliegt! Ik koos voor een nieuw quiche recept en maakte deze quiche met brie en chorizo. Lees verder >>
Het kerstmenu voor dit jaar begint steeds meer vorm te krijgen. Vandaag deel ik een kerst recept voor een restaurantwaardig hoofdgerecht: Eendenborstfilet met pastinaakcréme en cranberrysaus. Lees verder >>
Opnieuw komen mijn Duitse roots boven met een nieuw flammkuchen recept. Dit keer de traditionele flammkuchen met spek en ui. Wat mij betreft een lekker recept voor een zomerse lunch of diner. Lees verder >>
Dit heerlijke weer vraagt gewoon om een nieuw salade recept. Geen vis dit keer op vrijdag, maar een zomerse salade met gerookte kip, mango en avocado. Lees verder >>
Ik ben een groot fan van courghetti.
Zeker na het maken van deze courghetti met rivierkreeftjes.
Met mijn net aangeschafte spirelli maakte ik deze heerlijke en gezonde courghetti met kip en pesto.
Pasta met kip en pesto is hier een veel gegeten pastarecept. Vaak ook met courgette erin.
Nu dus een andere variant van courgette, als courghetti en in plaats van pasta of spaghetti.
Ik moet zeggen dat ik dit misschien nog wel lekkerder vind dan met gewone pasta. Het is sowieso gezonder!
Ik had nog geen spirelli en geloof mij met de hand courgette in dunne sliertjes snijden is een helse klus.
Vorig weekend heb ik dan toch eindelijk deze spirelli van GEFU gekocht.
Die moest ik natuurlijk meteen uitproberen.
Ik ben erg blij met de aanschaf van mijn spirelli.
Het maken van de courghetti gaat echt heel makkelijk.
Zo krijg je mooie en lange slierten, die erg dicht in de buurt komen van spaghetti.
Het is ook niet voor niks courgette spaghetti.
Ik ga echt niet meer zelf met de hand de courgette in dunne reepjes snijden.
Wijnadvies van Anne-Wies: Rueda Blume (witte wijn), een “zomerzonnetje” in een glas.
“Een heerlijke wijn om gewoon ‘zomaar’ van te genieten.”
Courghetti met kip en pesto
Ingredients
- 1 courgette
- 300 gram kipfilet
- 250 gram cherrytomaatjes
- 30 gram pijnboompitten
- 40 gram parmezaanse kaas
- 2 handjes vol verse basilicum
- 2-3 eetlepels extra vergine olijfolie
Instructions
Was de courgette en verwijder het uiteinde.
Maak met behulp van een spirelli de courgette slierten. Je duwt de courgette al draaiend in zijn geheel door de spirelli heen. Zo krijg je snel mooie lange courgette spaghetti.
Snijd de kipfilet in reepjes of blokjes.
Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak hierin de kipfilet gaar.
Verwijder de kroontjes en halveer de cherrytomaatjes.
Maak ondertussen zelf de pesto. Meng in een keukenmachine de blaadjes verse basilicum, een groot deel (20 gram ongeveer) van de pijnboompitjes, olijfolie en parmezaanse kaas door elkaar.
Verhit ook wat olijfolie in een wok en bak hierin kort de courghetti op laag vuur.
Voeg de pesto en kipfilet toe aan de courghetti en meng alles voorzichtig door elkaar, zodat de pesto wordt opgenomen door de courgette.
Rooster in een hete koekenpan zonder olie de resterende pijnboompitjes.
Verdeel de courghetti en kip over de borden en verdeel de cherrytomaatjes en pijnboompitjes erover.