Zolang er verse asperges verkrijgbaar zijn moet je daar volop van genieten.
Daarom nog een heerlijk en simpel recept met groene asperges.
Een snelle spaghetti met spekjes en groene asperges.
Dit gerecht komt in de buurt van een spaghetti carbonara, maar is het toch net niet.
Ik heb namelijk geen ei gebruikt, maar nu ik er zo over nadenk zou dit ook prima kunnen qua smaken.
Voor in de spaghetti heb ik alleen de kopjes van de groene asperges gebruikt.
Deze zijn stiekem natuurlijk ook het lekkerste gedeelte van de asperge.
Hele groene asperges vond ik bovendien iets te lang voor in een spaghetti.
In de supermarkt kun je met een beetje geluk ook alleen de aspergekopjes kopen.
Maar mocht je nou wel hele asperges hebben gekocht, dan kun je de stengels bijvoorbeeld gebruiken in een soep.Het is natuurlijk zonde om de stengels vervolgens weg te gooien.
Dit recept is vanwege de spekjes niet vegetarisch. In plaats van biologische spekreepjes kun je natuurlijk ook kiezen voor vegetarische spekjes of de spekjes helemaal weglaten om er zo toch een vegetarisch gerecht van te maken.
Mocht je nou nog meer inspiratie willen met groene asperges.
Deze plaattaart met groene asperges en gorgonzola is ook echt een aanrader!
Spaghetti met spekjes en groene asperges
Een heerlijk romige spaghetti met spekjes en groene asperges. Tip: maak dit recept met verse spaghetti
Ingredients
- 200 gram aspergekopjes
- 250 gram verse spaghetti
- 125 gram biologische spekreepjes
- 125 gram crème fraîche
- 20 gram geraspte Parmezaanse kaas
- extra vergine olijfolie
- 1 teentje knoflook
- peper
Instructions
Was de aspergekopjes onder de kraan.
Kook de groene asperges in een pan met kokend water ongeveer 3-4 minuten.
Giet de asperges af en laat ze even goed uitlekken.
Kook de spaghetti in een pan met ruim kokend water. Ik heb verse spaghetti gebruikt in dit recept, hiervan is de kooktijd slechts 4 minuten.
Bak in de tussentijd de spekjes krokant in een koekenpan met een klein scheutje olijfolie.
Voeg de groene asperges toe aan de spekjes en bak deze ook nog kort mee.
Breng op smaak met wat peper en een teentje geperste knoflook.
Voeg nu de crème fraîche toe en verwarm dit kort mee tot een mooie dunne saus.
Giet de spaghetti af met behulp van een vergiet.
Verdeel wat extra vergine olijfolie door de spaghetti.
Schep de spaghetti op de borden.
Verdeel de saus met groene asperges en spekjes over de spaghetti.
Maak het helemaal af met geraspte Parmezaanse kaas on top.
No Comments