Deze vrolijk gekleurde Mexicaanse slawraps met kip maakte ik voor de Foodblogswap van deze maand.
Het is niet alleen een kleurrijk recept geworden, maar ook nog eens relatief gezond.
Dat vooral door een slablad als wrap te gebruiken in plaats van de kant-en-klare tortilla wrap.
Het originele recept voor de slawraps met kip komt van de blog Knoeienmetinge.nl.
De slogan van Inge voor haar blog had ook zo op mij kunnen slaan:
“Ondanks een rommelige keuken, altijd een lekkere maaltijd”.
Ik slaag er ook steeds weer in om er tijdens het koken een bende van te maken.
Ook dit keer was dat niet anders, maar ondanks de rommel in de keuken was ik erg blij met het eindresultaat.
Ik gaf de slawraps met kip van Inge een Mexicaans tintje door het toevoegen van mais en creme fraiche.
Als slabladen heb ik Romaine sla gebruikt in plaats van ijsbergsla.
De Romaine sla leek me net iets steviger als wrap.
Tot slot heb ik aan de marinade van de kip nog wat yoghurt toegevoegd, daar wordt de kip lekker mals van.
Na het maken van deze Mexicaanse slawraps ga ik zeker vaker slawraps maken.
De tortilla wrap heb ik eigenlijk ook helemaal niet gemist.
Ik heb al wat inspiratie voor een andere vulling, dus de kans is groot dat ik hier binnenkort nog een slawrap recept deel!
Mexicaanse slawraps met kip
Wraps van Romaine sla gevuld met kip, paprika, rode ui, avocado en mais.
Ingredients
- 1 krop Romaine sla
- 300 gram kipfilet
- 1 rode ui
- 2 rode paprika's
- 1 blikje mais
- 1 avocado
- 50 gram geraspte kaas
- 200 ml creme fraiche
- 2-3 eetlepels yoghurt
- 2 theelepels gerookte paprikapoeder
- 2 theelepels komijn
- 2 theelepels sambal
- peper en zout
- olijfolie
Instructions
Snijd de kipfilet in blokjes.
Meng in een kom de kruiden met elkaar en voeg 2 tot 3 eetlepels yoghurt toe.
Roer alles goed door elkaar tot een mooie gladde marinade en meng dan de kipfilet blokjes er doorheen.
Laat de kipfilet minimaal 30 minuten in de marinade, zodat deze een beetje kan intrekken.
Verwijder ondertussen de slabladen voorzichtig van de steel. Spoel de slabladen af onder de kraan.
Snijd de rode ui in halve ringen. Snijd de paprika's in dunne reepjes.
Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en snijd de avocado in kleine blokjes.
Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak hierin op heet vuur de kipfilet blokjes.
Voeg na 5-6 minuten de ui en paprika toe en bak deze mee tot de kip gaar is.
Voeg als laatste de mais toe en bak nog 1 minuutje mee.
Neem een slablad en smeer met een lepel wat creme fraiche op het blad.
Leg hierop het kipmengsel en wat blokjes avocado.
Strooi tot slot wat geraspte kaas er overheen en vouw het slablad dicht als een wrap. Prik er een sateprikker in om te zorgen dat de slawrap goed bij elkaar blijft.
Maak op deze manier alle Mexicaanse slawraps tot de sla en het mengsel op zijn.
1 Comment
Zoete aardappel frietjes uit de oven - Great Little Kitchen
25 mei 2019 at 17:29[…] knoflook en een klein scheutje citroensap. Erg lekker als snack tussendoor, in combinatie met deze Mexicaanse slawraps of voor bij een […]