Events/ Uit eten

Eeterij op wielen Tilburg – Verslag

Eeterij op wielen tilburg

Afgelopen weekend was het foodtruck festival Eeterij op Wielen neergestreken in Tilburg. Zondagavond ging ik hier samen met mijn vriend een kijkje nemen. Dit openlucht restaurant trekt nog verder door het land dus ik deel graag mijn ervaringen met jullie.

De Spoorzone in Tilburg, direct achter het station, was het terrein voor Eeterij op Wielen. Naast de oude spoorrails stond een bonte verzameling foodtrucks. Van een gepimpte bouwkeet tot vrolijke caravans. Ook de loods was onderdeel van het festival, met hierbinnen een lifestyle/vintage markt en nog meer foodtrucks. Erg fijn dat er ook een overdekt gedeelte was, het heeft namelijk wel even geregend tijdens ons bezoek. Nu konden we fijn binnen staan om daar droog en onder het genot van de tunes van de dj te genieten van een glaasje cava.

Wat heb ik allemaal geproefd? Nou dat valt eigenlijk best wel tegen. Het was redelijk prijzig, je betaalde al snel 6 a 7 euro voor een hamburger of bordje curry. Delen is het beste alternatief! Wij begonnen met een proeverij van heerlijke ballen van de Ballenbar. Met o.a. een rundvlees, geitenkaas en truffel. Erg lekkere ballen, goed gevuld en ook behoorlijk heet. Ik vergeet bijna de dip van truffelmayonaise. Jammer dat de proeverij maar uit 5 ballen bestond. Het eerste hapje op Eeterij op Wielen viel in elk geval goed in de smaak.

Ballenbar bitterballen

Binnen in de foodhal konden we de stroopwafelkraam niet weerstaan. De geur van verse stroopwafels trok direct onze aandacht. We deelden een super stroopwafel, die voor onze ogen werd gebakken. Even snoepen tussendoor.

Aan de bar bestelden we uiteindelijk niets. Dit vanwege een vreemde “statiegeld” regeling. Voor je eerste drankje betaalde je 1 munt a 2,50 voor het glas. Je kon het glas wel omruilen aan het einde voor een schoon glas, maar de 2,50 kreeg je niet terug. Het glas was het aandenken aan het festival. Niet erg klantvriendelijk als je maar 1 a 2 drankjes wilt of bijvoorbeeld met je kinderen bent. Wij kozen daarom voor een glas cava bij een wijnbar buiten, daarvoor was deze regeling namelijk niet van toepassing!

eeterij op wielen foodtruck

Ik was erg nieuwsgierig naar deze omgebouwde bouwkeet waar een Bob Marley achtige vibe hing. Op de menukaart zag ik cassave frieten staan. Nog nooit geprobeerd, dus we besloten een bakje te bestellen om het eens te proeven. Met 3 verschillende homemade sauzen erbij, een pittige chutney, een zoete Surinaamse pindasaus en een frisse saus. Ik ben zelf niet zo’n fan van friet, maar deze cassave frieten daar werd ik wel blij van! Kennelijk ben ik meer van de groente frietjes, denk bijvoorbeeld aan de knolselderij frieten die ik eerder al maakte.

Cassave frieten

Na 1,5 uur hielden we het wel weer voor gezien, onze buikjes zaten vol en het weer was er ook niet echt naar om nog langer te blijven hangen. Eeterij op Wielen was in een leuke setting zo tussen de oude spoorrails. Het foodtruck aanbod was ook gevarieerd met paella, hamburgers, pasta, koffie, cake etc. De “statiegeld” regeling zou ik als organisatie alleen wel afschaffen, dan bestellen mensen waarschijnlijk meer drankjes en blijven ze ook langer!

De volgende locatie van Eeterij op Wielen is Bergen op Zoom, het openlucht restaurant is hier van 5 t/m 7 juni.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.