Hotspots/ Uit eten

Hotspot: Chez Paul in Valkenburg

Chez Paul

Mijn vriend en ik houden van culinaire hoogstandjes. Dit betekent dat we af en toe onszelf echt eens goed laten verwennen met een uitgebreid diner. Na een pittige mountainbike tocht van 30km verheugden we ons dan ook erg op ons Valentijnsdiner bij Chez Paul in Valkenburg.

Chez Paul ligt buiten het toeristische centrum van Valkenburg. Voor dit restaurant rijd je echter graag om of maak je in ons geval een aardige wandeling. Eenmaal binnen kom je terecht in een sfeervol restaurant. We werden vriendelijk ontvangen en welkom geheten door Paul zelf. De avond begon met een heerlijk glaasje bubbels en een amuse met o.a. een kreeftensoepje en een bitterbal van ree. Een smaakvolle combinatie en een goed begin van de avond.

Chez Paul: plek vol culinaire historie

Paul gaf iedereen aandacht en vertelde ons ook iets meer over de historie van het restaurant. Op de exact zelfde locatie van Chez Paul nam Paul Keijdener in 1994 het restaurant de Lindenhorst over van zijn moeder Ida. Het restaurant had in die tijd een Michelinster, maar verloor deze in dat jaar. In 2005 lonkte een avontuur in Zuid-Frankrijk en vertrok Paul naar Frankrijk voor een internationale ervaring. In 2011 keerde Paul terug naar zijn geboortegrond, waar de Lindenhorst nog steeds te koop stond. Het restaurant werd gestript en omgebouwd tot Chez Paul.

Chez Paul voorgerecht

Een plek vol culinaire historie dus. Na deze achtergrond volgt het voorgerecht. Bestaande uit onder andere een huisgemaakte terrine van eendenlever en piepkuiken. Opnieuw een goed passende combinatie, ook met de wijn waar Paul vol passie over vertelt.

Het tussengerecht is een rolletje van paling op een bedje van groen. Mijn paling ontgroening valt in de smaak. Alles is tot in het kleinste detail perfect van smaak.

Tussengerecht Chez Paul
Voor het hoofdgerecht konden we kiezen uit ossenhaas of een risotto met truffels skreifilet. Ik koos zelf voor het laatste, aangezien ik echt gek ben op risotto. Zelf maakte ik al eerder een vergelijkbare combinatie: risotto met heilbofilet. Mijn risottorijst komt qua smeuïgheid zeker in de buurt. Maar mist uiteraard de verfijning qua smaken en de truffel.

De porties zijn vrij aardig, niet wat ik normaal gewend ben in vergelijkbare restaurants. Waarschijnlijk heeft dit alles te maken met de gastronomie in Limburg. Gelukkig zat er voldoende tijd tussen de verschillende gangen, zodat ik met volle teugen kon genieten van het verrassende Valentijn dessert. Een heerlijk zoete afsluiting van de avond.

Chez Paul dessert

Een Valentijnsdiner om nooit te vergeten. De tijd vloog letterlijk voorbij, zonder dat we er erg in hadden zaten we al bijna 5 uur aan tafel. We hebben nog nooit zo lang ergens gedineerd. Alles klopte tijdens deze avond en we hebben dan ook enorm genoten!

Mochten we weer eens in Valkenburg zijn dan zullen we zeker opnieuw een bezoek brengen aan dit fantastische restaurant.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.