Recepten/ Vegetarisch

Geroosterde kikkererwten snack

Geroosterde kikkererwten

Geroosterde kikkererwten zijn bijna net nootjes.
Na het roosteren zijn de kikkererwten lekker knapperig.
Waarom wist ik niet eerder van deze lekkere snack?
Ideaal voor bij de borrel en nog gezonder ook!

Voor de Mysterybox challenge maakte ik Mediterraanse tapas bestaande uit 3 verschillende hapjes.
De geroosterde kikkererwten verdienen hun eigen artikel hier op mijn blog.
Zo verrassend lekker vond ik ze namelijk!

het roosteren van kikkererwten is heel simpel.
Ik gebruikte voor dit recept kikkererwten uit blik.
Deze moet je voor dat ze de oven in gaan wel goed laten uitlekken en daarna droog deppen.
Ik heb verhalen gelezen van rondvliegende kikkererwten in de oven.
Hoogstwaarschijnlijk omdat ze nog vochtig waren en door de hitte zin kregen om te gaan springen.
Dat wil je natuurlijk voorkomen. Zorg er dus voor dat ze goed droog zijn.

Qua kruiden kun je eigenlijk alle kanten op.
Deze combinatie van kikkererwten met gerookte paprikapoeder is in elk geval een succes.
Daarentegen is het ook al voldoende om ze alleen op smaak te brengen met zout.
Nu ik weet dat geroosterde kikkererwten erg smaakvol zijn, zal ik ze zeker vaker gaan maken als snack.

Geroosterde kikkererwten snack

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
Prep Time: 5 Cooking Time: 25

Een simpele snack voor bij de borrel.

Ingredients

  • 200 gram kikkererwten (uit blik)
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder
  • 1-2 theelepels zout

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Giet de kikkererwten uit blik af. Spoel de kikkererwten daarna schoon met water en laat ze goed uitlekken.

3

Dep ze daarna nog extra droog met een theedoek of keukenpapier.

4

Bekleed een bakplaat met bakpier en verdeel hierop de kikkererwten.

5

Bestrooi ze vervolgens met gerookte paprikapoeder en wat zout.

6

Schud de bakplaat, zodat de kikkererwten rondom zijn voorzien van de kruiden.

7

Rooster de kikkererwten nu ongeveer 25 minuten in de oven.

8

Schep ze na 15 minuten even om, zodat ze aan alle kanten mooi bruin en knapperig worden.

9

Laat de geroosterde kikkererwten even afkoelen, voordat je ze gaat proeven.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Bloemkool curry met kikkererwten - Great Little Kitchen
    13 januari 2019 at 15:02

    […] Mijn goede voornemen betekent dat ik vaker vegetarisch zal gaan koken. Je zult dus ook meer vegetarische recepten hier gaan terugzien op mijn blog. De Indiase keuken is een goede bron van inspiratie hiervoor. Veel curry gerechten zijn vegetarisch en zitten bovendien boordevol groente. Kikkererwten zijn een goede toevoeging in deze curry. Deze peulvruchten, ja kikkererwten zijn peulvruchten, zijn perfecte vleesvervangers. Ze zitten vol koolhydraten en vezels. In deze curry met kikkererwten mis ik dan ook absoluut geen vlees. Kikkererwten kun je ook eten als gezonde snack, zoals deze geroosterde kikkererwten. […]

  • Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.