Recepten/ Vis

Naanpizza met tonijn en zwarte olijven

naanpizza met tonijn en zwarte olijven

Naanbrood is ook erg geschikt als pizzabodem.
Een pizza met naanbrood als bodem is een naanpizza!
Op Instagram zag ik de laatste tijd al vaker naanpizza’s voorbijkomen.
Aangezien ik toch nog naandeeg overhad besloot ik dit ook eens zelf te maken.
Een naanpizza belegd met tomatenpuree, tonijn, rode ui, zwarte olijven en Parmezaanse kaas.

Het deeg voor de naanpizza heb ik zelf gemaakt.
Je volgt hiervoor gewoon het basisrecept voor naanbrood.
Dat bestaat slechts uit 2 ingredienten: yoghurt en zelfrijzend bakmeel.
Nu ik weet hoe simpel het is om naan te maken zal ik niet snel meer verpakte naan in de supermarkt kopen.
Je kunt het naandeeg bovendien prima invriezen, zodat je een voorraadje hebt.

Ik heb de naanpizza gebakken op de barbecue!
Een leuk barbecue experiment met dit heerlijke zomerweer in Nederland.
Je moet dan wel een barbecue hebben met een deksel, zodat ook de toppings kunnen garen.
Hoe dunner je het naandeeg voor de pizza weet te rollen hoe krokanter de bodem wordt.
Mocht het nou geen barbecueweer zijn dan kun je dit recept ook in de oven maken.

Naanpizza met tonijn en zwarte olijven

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Serves: 4
Prep Time: 20 Cooking Time: 10

Pizza van naandeeg met tomatenpuree, tonijn, rode ui en zwarte olijven.

Ingredients

  • 400 gr zelfrijzend bakmeel
  • 300 gr volle yoghurt
  • 7 gr zout
  • 1 rode ui
  • 2 blikjes tonijnstukjes in water
  • 150 gram tomatenpuree
  • 3-4 eetlepels zwarte olijven (in schijfjes)

Instructions

1

Kneed een soepel deeg van het zelfrijzend bakmeel met de yoghurt en het zout.

2

Het naandeeg is goed als het lekker elastisch is en iets plakkerig aanvoelt.

3

Verdeel het deeg in 8 bolletjes en rol de bolletjes uit tot een dunne lap met behulp van een deegroller.

4

Besmeer het naandeeg met tomatenpuree.

5

Snijd de rode ui doormidden en snijd vervolgens halve ringen.

6

Verdeel de rode ui over de tomatensaus.

7

Giet het blikje tonijnstukjes af en verdeel de tonijn over de tomatensaus.

8

Verdeel tot slot de zwarte olijven er over en strooi de geraspte Parmezaanse kaas er overheen.

9

Herhaal dit voor alle naanpizza's.

10

Leg de naanpizza op de barbecue, doe het deksel van de barbecue dicht en bak de pizza gaar in ongeveer 8-10 minuten (afhankelijk van de temperatuur van de barbecue).

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.