Tours

Een kijkje in de keuken van.. Elianne (dewereldopjebord.nl)

foto Elianne De wereld op je bord

In deze Great Little Kitchen Tour nemen we een kijkje in de keuken van Elianne. Elianne neemt je op haar blog mee op ontdekkingstocht in de keuken. Op www.dewereldopjebord.nl vind je de lekkerste gerechten van over de hele wereld. Waaronder recepten uit de Indonesische, Israelische, Peruaanse en Jamaicaanse keuken. Al deze wereld gerechten worden bereid in haar keuken in Elburg. Daar nemen we vandaag een kijkje!

Great Little Kitchen Tour: Een kijkje in de keuken van dewereldopjebord.nl

Naam: Elianne Korevaar
Woonplaats:Elburg
Keuken: 8 m2

Omschrijf je keuken

We wonen in een huurhuis en hebben onze keuken niet zelf uitgezocht. We hebben een prachtig huis in de oude binnenstad van Elburg, maar eigenlijk vind ik onze keuken het minst mooie plekje.. en daar krijgen jullie nu net een kijkje in, haha ;).

Onze keuken heeft lichte kastjes. Om de boel wat op te fleuren, hebben we de muren in de keuken een olijfgroene kleur gegeven. We hebben aardig wat kastjes, maar ik kom toch altijd ruimte tekort.. Daarnaast hebben we er zelf een vaatwasser ingezet, want daar kan ik écht niet zonder!.

keuken Elianne De wereld op je bord

kijkje in de keuken van Elianne De wereld op je bord

foto keuken Elianne Dewereldopjebord.nl

Deel je de keuken met iemand? Zoja, met wie?

Ja, ik deel de keuken met mijn man Renko. Onze deal is dat ik kook (meestal) en dat hij de boel opruimt. Prima afspraak vind ik zo!

Wat staat er op dit moment allemaal op je aanrecht?

Op mijn aanrecht staan altijd een waterkoker (tea addict), een Senseo koffiezetapparaat, een rijstkoker, keukenmachine en een mand met uien, tomaten etc. Aardig wat apparaten dus, maar ze passen niet meer in de kastjes en ik gebruik ze ook heel erg veel.

Wat is je favoriete item in de keuken?

Mijn keukenmachine! Volgens mij geldt dat voor heel veel kookliefhebbers. Het bespaart me vaak veel werk wat ik ‘saai’ vind, zoals hakken en kneden.

Hoe vaak sta je gemiddeld per week in de keuken om te koken?

Ik denk 4-5 keer voor het avondeten, daarnaast bak ik soms iets lekkers en besteed ik vaak ook wat aandacht aan de lunch, bijv. met soep, pannenkoeken of een salade. We hebben afgesproken dat mijn man ook 1 dag per week kookt, om zijn ‘kookskills’ te onderhouden 😉

Soms heb ik erg veel last van mijn rug en dan lukt koken niet. Dan vis ik iets uit de diepvries, ook krijg ik dan nog wel eens een portie van mijn ouders, heel lief!

Wat is het laatste gerecht dat je hebt bereid?

Dat is mijn recept voor vegetarische dhal uit India, het recept vind je hier. Een heerlijk verwarmend gerecht, perfect voor op een stormachtige dag zoals vandaag. Sowieso ben ik dol op de Indiase keuken, heerlijk met al die verschillende specerijen!

Wat mag er niet ontbreken in jouw voorraadkast?

Een uitgebreide collectie aan specerijen. Ik kan echt niet zonder specerijen koken, ik heb volgens mij wel 40 verschillende soorten in huis. Gerechten goed op smaak brengen met specerijen is ook wel echt mijn ‘specialiteit’ denk ik.

kruidenkastje Elianne Dewereldopjebord.nl

Je grootste keukenblunder (of andere leuke keuken anecdote)

Mijn grootste blunder in de keuken is toch echt mijn onhandigheid. Zo zette ik eens vrolijk de mixer op de hoogste stand aan voor een mengsel met voornamelijk poedersuiker, het gevolg was dat de hele keuken wit was.

Ook is er weleens een hele fles rode wijn omgegaan, er zijn al heel wat kopjes en bordjes gesneuveld en daarnaast heb ik bijna standaard wel een brand- of snijwond.

Wat staat er bovenaan jouw wensenlijst voor in de keuken?

Ik zou heel graag zo’n gave SMEG koelkast willen. Misschien dat deze er nog wel eens gaat komen. Daarnaast denken we erover om het aanrechtblad te vervangen. Een hele nieuwe keuken plaatsen in ons huurhuis willen we niet doen, maar met een nieuw aanrechtblad kunnen we de keuken al een heel stuk opknappen denk ik!

Hoe ziet jouw droomkeuken eruit?

Ik zou heel erg graag een open keuken met kookeiland willen. Onze keuken is nu echt gescheiden van de woonkamer en dat vind ik niet zo gezellig. Het lijkt me heerlijk om op een kookeiland te kunnen koken, terwijl ik gezellig wat klets met mijn man of visite. Glaasje wijn erbij.. perfect!

Ben je trots op je keuken en wil je ook graag met jouw keuken verschijnen in de Great Little Kitchen Tour? Stuur dan een mailtje naar info@greatlittlekitchen.nl en meld je aan.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.