Tours

Een kijkje in de keuken van.. Lianne (de-zoetekauw.nl)

kijkje in de keuken van De Zoetekauw

Na een kleine stilte is hier dan de eerste Great Little Kitchen Tour van 2017! En er komen er meer aan, dat is het goede nieuws. Vandaag nemen we een kijkje in de keuken van Lianne.

Lianne houd erg van bakken en deelt al haar heerlijke bakrecepten op haar blog www.de-zoetekauw.nl. Hier vind je heel verrassend vooral veel zoete recepten, maar ook hartige varianten.

Great Little Kitchen Tour: Een kijkje in de keuken van de-zoetekauw.nl

Naam: Lianne
Woonplaats:Bommelerwaard
Keuken: 20 m2

Omschrijf je keuken

Aangezien ik nog thuis woon bij mijn ouders heb ik natuurlijk niet veel inbreng over hoe de keuken eruit ziet. Wij hebben een best grote woonkeuken met daarin een tafel met 6 stoelen, een bank en een relaxstoel. Daarnaast hebben we een keukenblok met verschillende soorten keukenapparatuur, een fornuis, magnetron en (onmisbaar) een oven!

Daarnaast heb ik voor mijzelf ook nog een ‘bakopslag’. Hier staan 3 dozen met allerlei bakspullen. Denk hierbij aan bakvormen, maar ook bloem, suiker, etc. Daarnaast staan daar ook de bordjes, servetjes die ik gebruik voor de foto’s.

kijkje in de keuken van De Zoetekauw

Bakopslag De Zoetekauw

Deel je de keuken met iemand? Zoja, met wie?

Ik deel de keuken met mijn ouders.

Wat staat er op dit moment allemaal op je aanrecht?

Op het aanrecht staat een waterkoker, een koffiezetapparaat, een melkopschuimer, twee afvalbakjes: de ene is voor het groenafval en de andere voor het papier. We proberen thuis zo goed mogelijk te scheiden, vandaar al die prullenbakken.

Keuken De Zoetekauw

Wat is je favoriete item in de keuken?

Dat is zonder twijfel de oven. De oven gebruik ik zelf graag voor cakes, taarten of hartige snacks. En zo af en toe maak ik er lasagne in of aardappeltjes met kruiden. Heerlijk!

Hoe vaak sta je gemiddeld per week in de keuken om te koken?

Om te koken eigenlijk nooit, hoogstens 1 keer in de maand. Om te bakken des te vaker. Ik denk dat ik twee baksels per week maak.

Wat is het laatste gerecht dat je hebt bereid?

Nou, dat is deze bitterballentaart! Ja, je leest het goed en het smaakt heerlijk. Elke zaterdag eten wij thuis friet, meestal met extra familieleden, en daar past een stukje bitterballentaart heel goed bij. Of bij de borrel is ook lekker.

bitterballentaart de zoetekauw

Wat mag er niet ontbreken in jouw voorraadkast?

Onmisbaar zijn voor mij: suiker, bloem, boter en eieren. Ook cacao, kaneel, appels, chocolade en noten als smaakmakers vind ik ideaal om in huis te hebben.

Je grootste keukenblunder (of andere leuke keuken anecdote)

Dit heb ik nog niet eerder online gedeeld: maar ik ben een keer met mijn haar tussen de standmixer gekomen. Mijn haar was nog nat van het zwemmen en ik had het even los om te drogen. Ik wilde een ingrediënt toevoegen aan het mengsel in de mengkom van de mixer. Aangezien het een standmixer was ging de mixer gewoon door.

Opeens ging de mixer, beslagkom en het hele omhulsel omhoog en zaten de gardes vast in mijn haar. Nadat ik alles uit mijn haar had gehaald, mijn haar had gewassen en de gardes had schoongemaakt kon ik weer verder. ’s Avonds kwam ik erachter dat er een hele kale plek om mijn hoofd zat…

Wat staat er bovenaan jouw wensenlijst voor in de keuken?

Een oven. Ik hou ervan om voor de oven te zitten en te kijken wat er van mijn baksel terecht komt. Graag wil ik een grote oven waarin genoeg ruimte is voor twee grote taarten.

Hoe ziet jouw droomkeuken eruit?

Een grote lichte (dus veel ramen) keuken, met een goede, grote oven. Een donker aanrechtblad en houten keukenlades. Verder wil ik geen kastjes boven, ik ben veel te klein! Maar ik wil wel wat planken. Daarop zet ik dan glazen weckpotten gevuld met allerlei bakspullen.

Ik zou ook graag een houten tafel willen, bijvoorbeeld van steigerhout en leren stoelen. Zo droom ik verder… Oh ja, niet te vergeten een gasfornuis en geen kookplaat. Ik vind dat er nooit zo mooi uit zien een kookplaat en bovendien heb ik altijd het idee het zo langzaam gaat.

Ben je trots op je keuken en wil je ook graag met jouw keuken verschijnen in de Great Little Kitchen Tour? Stuur dan een mailtje naar info@greatlittlekitchen.nl en meld je aan.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.