Inspiratie

Plastic vrije keuken challenge – Update week 2

Plastic vrije keuken challenge week 2

Weer een week voorbij! De tijd vliegt en ik ben inmiddels halverwege de challenge. Dag 15, wat ook betekent dat ik nog 15 dagen te gaan heb. Dat is stiekem nog best lang zonder plastic verpakkingen. Ondanks dat het echt lastig is houd ik uiteraard gewoon vol!

Plastic vrije keuken challenge week 2

Het weekend begon met heerlijk lenteweer. Op zaterdag ging ik langs de Turkse supermarkt om daar eens boodschappen te doen. Ik kocht limoenen, een bosje verse munt, tahini en een groot blik met Bulgaarse kaas. Vooral met het laatste ben ik erg blij, daar kan ik weer even mee vooruit. Ik ben namelijk echt gek op kaas.
‘s Middags maakte ik met een aantal aubergines en de tahini zelf baba ganoush. Een flinke bak vol, zodat ik wat broodbeleg en dip had voor de lunch. Bij de groenteboer kocht ik Hollandse asperges. Die avond aten we gekookte asperges met ei , verse peterselie en mayonaise.

Zondag was het nog beter weer en maakten we een lange wandeling. We eindigden op een terrasje met een heerlijk witbiertje. Ik maakte zelf naan voor de lunch. Erg lekker met de baba ganoush.

Naan zelfgemaakt

‘s Avonds mochten we komen barbecueën bij vrienden op hun dakterras. Daar kan ik natuurlijk geen nee tegen zeggen. Ik had geen invloed op het vlees, dat was al ingekocht en zat uiteraard in plastic. Wel nam ik een stuk Bulgaarse kaas en zelfgemaakte baba ganoush en aioli mee. We kochten ook stokbrood bij de bakker. Het was echt een topavond, waarbij we met een drankje en een vuurtje nog erg lang buiten hebben gezeten.

Maandag begon vrij rustig. Ik maakte zelf naan voor de lunch. Erg lekker met de baba ganoush. We vertrokken einde van de middag naar Rotterdam om daar in te checken in het CitizenM. ‘s avonds vierde ik alvast mijn verjaardag en borrelde gezellig met vrienden in Bokaal. Met uiteraard daarbij lekkere hapjes & veel drankjes!

Plastic vrije verjaardag

Plastic vrije verjaardag

Dinsdag was ik dan echt jarig (30..) We gingen buiten de deur ontbijten en daarna deden we boodschappen bij Gimsel. Wat een leuke supermarkt is dat. Hier hebben ze een bulkvoorraad gedeelte en ik sloeg mijn slag en kost pasta, noten, muesli en droge kikkererwten. De lunch sloegen we over, want mijn vriend ik gingen gezellig samen high teaen bij Hotel New York! Wat een feest. Met volle buikjes van alle zoetigheden gingen we terug naar Breda en sloegen ook het avondeten over.

De overige dagen was ik weer aan het werk. Voor de lunch had ik woensdag crackers met de overgebleven baba ganoush, donderdag een restant van het avondeten van woensdag en vrijdag ook. Dit keer was ik al beter voorbereid.

Mijn avondeten was deze dagen weer geheel plastic vrij met pasta met gegrilde paprika, courgette en Bulgaarse kaas op woensdag. Op donderdag maakte ik zoete aardappelfrietjes uit de oven en daarbij zelfgemaakte tortillawraps gevuld met guacamole en mais.

Pasta met gegrilde groenten

Tortillawraps en zoete aardappel friet

Nu ben ik het hele Paasweekend in België om op de honden van mijn schoonouders te passen. Eens kijken of het hier bij onze zuiderburen makkelijker is om plastic vrij boodschappen te doen.

Meer weten over mijn plastic vrije keuken challenge?
Bekijk ook: Update week 1

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  TessaC
  19 april 2017 at 09:02

  Ik vind het superknap en inspirerend.

  • Reply
   Great Little Kitchen
   19 april 2017 at 19:15

   Dank je Tessa! Het is wel lastig om vol te houden, maar ik kijk nu wel compleet anders naar plastic.

  Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.