Drankjes/ Recepten

Aardbeien smoothie

Aardbeien smoothie

Aangezien er voor eind deze week zomerse temperaturen worden voorspeld (eindelijk) vond ik dit smoothie recept wel toepasselijk. Het is het allereerste smoothie recept hier op Great Little Kitchen. Een heerlijke romige aardbeien smoothie!

Laat ik dan meteen maar opbiechten dat dit überhaupt de eerste keer is dat ik zelf een smoothie maak. In mijn verbeelding is het namelijk veel werk, al het fruit snijden en dan heb ik het nog niet eens over het schoonmaken van de blender na afloop. Dat trekt me niet echt zo op de vroege ochtend.

Met deze aardbeien smoothie is me dat trouwens allemaal enorm meegevallen. Misschien dat het ook met de ingrediënten te maken heeft? 1 banaan in plakjes snijden, aardbeien ontkronen en in stukjes snijden is eigenlijk zo gedaan. Binnen no-time kon ik proeven of mijn brouwsel een beetje lekker was.

De aardbeien waren inmiddels al wat zacht geworden, ze verwerken in een smoothie leek me de beste keuze. Het is natuurlijk zonde om aardbeien te moeten weggooien. Een smaakvolle oplossing.

Ik mis alleen nog een vrolijk rietje of parasolletje bij deze smoothie. Het was nog vroeg in de ochtend 😉 Dat maakt het zomerse plaatje wel helemaal af!

Bereidingswijze

Pel de banaan en snijd de banaan in plakjes.
Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd ook de aardbeien in stukjes.
Doe de plakjes banaan en aardbei in de blender.
Voeg 250 ml yoghurt toe en mix alles tot een gladde smoothie.
Verdeel de aardbeiensmoothie over 2 longdrink glazen en genieten maar!

Ingrediënten

    voor 2 glazen

  • 1 banaan
  • 150 gram aardbeien
  • 250 gram yoghurt

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.