Recepten

Bacon en ei muffins

Bacon en ei muffins

Hartige bacon en ei muffins voor een luxe ontbijt.
Ook geschikt voor de lunch of om mee te nemen naar je werk.
Bacon en ei zijn een vast onderdeel van English Breakfast.
Daarmee een zeer geschikte combinatie voor deze hartige muffins.

Inmiddels zijn we al aardig gesettled hier in de UK.
We wonen nu ook alweer 2 maanden in het gezellige stadje Saint Albans, de tijd vliegt!
Het leek me daarom wel leuk om weer eens mee te doen aan de maandelijkse foodblogswap.
Op de blog elsarblog vond ik een recept voor ei muffins met spekjes.
Deze egg muffins of breakfast muffins zoals ze het hier ook wel noemen zijn erg populair.
Het recept klonk erg simpel, dus de keuze wat te maken was snel gemaakt!

De spekjes verving ik door in kleine stukjes gesneden gebakken bacon.
Het ei heb ik opgeklopt net als voor een roerei.
Zo gaf ik de muffins een Engelse twist: bacon en ei muffins.
Ik voegde verder nog wat fijngehakte bladspinazie toe voor wat groen.

Ik maakte 2 verschillende versies, met en zonder brood.
Vers witbrood of tijgerbrood zoals we dat in Nederland kennen is hier helaas niet te koop.
Het witte supermarkt brood vinden we niet echt lekker.
Gelukkig wordt er op de markt zuurdesembrood verkocht.
Ik besloot dat te gebruiken, maar dat is natuurlijk een stuk minder buigzaam.
Mijn bacon en ei muffins zien er daardoor niet zo mooi uit als die van Elsa.

De tip over de siliconen vorm las ik ook pas na dat ik met moeite de muffins uit mijn muffin bakvorm had gekregen.
Het is echt een must om siliconen vormpjes te gebruiken.
De ei muffins blijven anders echt vastplakken en dat wil je natuurlijk voorkomen.
Ik ga maar eens op zoek naar siliconen vormpjes, zodat ik snel een nieuwe serie muffins kan maken!

Bacon en ei muffins

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
Serves: 6
Prep Time: 10 Cooking Time: 20

Hartige bacon en ei muffins met fijngehakte bladspinazie. Lekker als ontbijt, lunch of snack. Zowel warm als koud te eten.

Ingredients

  • 3 plakjes bacon
  • 4 eieren
  • handjevol bladspinazie
  • peper en zout
  • boter
  • Optioneel: 3 sneetjes brood (bij voorkeur wit tijgerbrood)

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 220 graden.

2

Vet de muffin bakvorm goed in met boter of gebruik bij voorkeur siliconen vormpjes of een siliconen muffin bakvorm.

3

Bak de bacon tot het lekker doorbakken is en snijd het vervolgens in kleine stukjes.

4

Breek de eieren in een kom en kluts de eieren en voeg een beetje peper en zout toe om het op smaak te brengen.

5

Was de bladspinazie en hak fijn en roer door het eimengsel.

6

Wanneer je de muffins met brood maakt, snijd dan het brood door midden en leg de stukjes brood in de bakvorm, zodat het eimengsel erin kan.

7

Giet vervolgens het eimengsel in de bakvorm en verdeel de stukjes bacon over de vormpjes.

8

Bak de bacon en ei muffins gaar in ongeveer 15-20 minuten op 220 graden.

9

De muffins zijn klaar wanneer ze mooi goud bruin van kleur zijn. Haal de bakvorm uit de oven en laat even afkoelen, voordat je de muffins uit de vorm haalt.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.