Gebak en taart/ Recepten

Brownie kwarktaart met blauwe bessen

Een gezonde brownie kwarktaart met blauwe bessen on top.
De perfecte combinatie zeg ik zo.
Brownie en kwarktaart in 1 taartje, wat wil je nog meer!

Voor de Foodblogswap van juni maakte ik deze taart van Lislovescooking.
Helaas lukte de taart niet in 1 keer.
Dat is dan ook de reden dat mijn inzending pas nu online staat.
Een mislukte poging en een te volle agenda zorgden ervoor dat ik niet eerder tijd had voor een herkansing.

Mijn kleinste springvorm is 18cm. Melissa maakte een mini taartje (12 cm springvorm), deze is iets groter geworden.
Dat maakte het gelijk ook een stuk lastiger.
Ik ben namelijk erg slecht in het aanpassen van verhoudingen.
Waarschijnlijk is dat ook de reden dat de kwarktaart laag de eerste poging mislukte.
Of ik was te snel en heb onvoldoende tijd gegeven voor het opstijven.

Eigenlijk ben ik nog steeds niet helemaal happy met het eindresultaat.
Maar de taart ziet er nu in elk geval op de foto wel mooi uit.
De brownie bodem had bijvoorbeeld nog wel wat zoeter gemogen.
Als tip zou ik ook aanraden om wat citroensap toe te voegen aan de kwark. Dat geeft het net een frissere smaak.

De mango topping van Lislovescooking heb ik vervangen door blauwe bessen.
Ik vind een topping van blauwe bessen altijd mooi eruit zien.
Vandaar dat ik het zonde vond om ze te pureren en ze los bovenop heb gelegd.

Voor de kwarktaart laag heb ik magere kwark gebruikt en geen kokosyoghurt.
Kokosyoghurt is altijd lastig verkrijgbaar bij onze AH. Ook nu was dit uitverkocht.
Vanwege de afwijkende verhoudingen heb ik voor de brownie bodem de verhoudingen van de brownie vanille cheesecake aangehouden.
Deze taart staat ook op de blog en lijkt me ook erg lekker om een keer te maken.
Eigenlijk zien alle taarten van Melissa er zeer smakelijk uit. Ga dus zeker eens kijken voor zoete inspiratie!

Brownie kwarktaart met blauwe bessen

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
Prep Time: 90 minuten Cooking Time: 15 minuten

Een gezonde combinatie van brownie en kwarktaart met blauwe bessen. Gemaakt in een springvorm van 18cm.

Ingredients

  • Voor de brownie bodem:
  • 100 gram speltmeel (of boekweitmeel)
  • 25 gram cacao poeder
  • 2 theelepels roomboter
  • 50 ml melk
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 3-4 theelepels honing

  • Voor de kwarklaag:
  • 400 gram magere kwark
  • 3 gelatineblaadjes
  • 200 gram blauwe bessen
  • tip: 1-2 eetlepels citroensap

Instructions

1

Bekleed een springvorm met bakpapier en verwarm de oven voor op 180 graden.

2

Meng in een kom alle ingrediΓ«nten voor de brownie bodem tot het een smeuΓ―g beslag is.

3

Verdeel het brownie beslag over de bodem van de springvorm en strijk mooi glad.

4

Bak de brownie bodem nu in ongeveer 15 minuten gaar op 180 graden in de oven.

5

Laat de bodem daarna eerst goed afkoelen, voordat je aan de kwarktaart laag begint.

6

Week de gelatineblaadjes voor 5 minuten in koud water. Knijp de blaadjes daarna goed uit.

7

Verwarm 3 eetlepels water in een steelpannetje en los de gelatineblaadjes hierin op. Je zou hier 2 eetlepels water kunnen vervangen door citroensap. Laat het mengsel niet koken en blijf roeren tot de gelatine helemaal is opgelost. Laat dan een beetje afkoelen.

8

Meng de gelatine met de magere kwark.

9

Schenk het kwark en gelatine mengsel over de bodem en verdeel opnieuw mooi egaal.

10

Zet de taart voor minimaal een uur terug in de koelkast.

11

Decoreer de taart tot slot met de blauwe bessen en serveer de taart.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.