Pasta/ Recepten/ Vlees

Gnocchi met spruitjes en spekjes

Gnocchi-met-spruitjes

Vanavond liep ik in de supermarkt en mijn oog viel op een recept van gebakken gnocchi. Ik wist al dat we gebakken spruitjes met spekjes en champignons zouden gaan eten. De toevoeging van gnocchi had ik hierbij zelf niet zo snel bedacht. Ik ben normaal ook niet zo’n fan van de recepten van Allerhande, qua smaak vind ik het vaak toch tegenvallen. Gnocchi stond nog op mijn bucketlist om een keer te maken en uit te proberen. Deze kans kon ik dus niet laten schieten!

“Gnocchi di Patate” staat er op de verpakking. Gnocchi is echt Italiaans, schattige kleine ovalen deegballetjes van aardappel en tarwemeel. Ik heb zelf Duitse familie en het komt denk ik qua smaak het dichts in de buurt van knödel. De knödel die ik ken zijn alleen wel vele malen groter dan deze gnocchi.

In dit recept worden de Italiaanse gnocchi gecombineerd met Hollandse spruitjes. Een eenvoudig en snel wokrecept, wat qua budget ook nog eens meevalt. Zeker aangezien ik alles behalve de gnocchi toch al in huis had.

Ik heb uiteindelijk 2 varianten gemaakt, eerst de Allerhande versie en 2 dagen later heb ik de resterende spruitjes en spekjes in de oven geroosterd met een beetje balasamico azijn. Persoonlijk is dat laatste toch mijn favoriet. Ik heb hier alleen geen foto van gemaakt, dus op de foto hierboven het resultaat van het originele recept uit de Allerhande. Hieronder vind je uiteraard de bereidingswijze van mijn eigen variant.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 °C.
Verwijder eventuele vuiligheid en slappe blaadjes van de spruitjes en hak het kopje van de spruitjes af
Leg de spruitjes en spekjes in een ingevette ovenschaal en besprenkel met balsamico-azijn.
Rooster de spruitjes en spekjes ongeveer 20 tot 25 minuten in het midden van de oven. Schep tussendoor af en toe om, zodat de spruitjes aan alle kanten bruin worden.
Snijd de champignons in kleine stukjes en snijd ook een teentje knoflook fijn.
Verhit ondertussen in een wok een scheutje olijfolie en bak hierin de knoflook, champignons en wat fijngehakte rozemarijn.
Kook water in een pan en kook hierin de gnocchi. De gnocchi hoeft maar heel kort te koken, ongeveer 2 minuten is al voldoende. De gnocchi komen naar boven drijven wanneer ze gaar zijn.
Schep de geroosterde spruitjes en spekjes door de groenten in de wok en voeg ook de gnocchi toe.
Strooi er op het bord wat geraspte Parmezaanse kaas overheen. Ook lekker met een beetje citroensap erbij.

Ingrediënten

Gnocchi met spruitjes en spekjes

    voor 2 personen

  • 125 gram gerookte spekjes
  • 250 gram gnocchi di patate
  • 1 teentje knoflook
  • 100 gram kastanjechampignons
  • 250 gram spruitjes
  • 1 a 2 takjes rozemarijn
  • olijfolie
  • balsamico-azijn

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.