Gebak en taart/ Recepten

Mijter pannenkoeken voor de Sint

Mijter Pannenkoeken Sinterklaas

Zijn ze niet enorm schattig? Speciaal voor de Sint maakte ik deze mijter pannenkoeken. Het zijn eigenlijk gewoon pannenkoeken, maar dan wel in de vorm van de mijter van Sinterklaas.

Alleen de vorm vond ik nog niet genoeg, ik heb door het beslag ook speculaaskruiden gedaan. Zo smaken de pannenkoeken dus een beetje naar pepernoten en speculaas. Jummie!

Zo maak je deze mijter pannenkoeken

Het beslag bereid je zoals een standaard pannenkoekenbeslag. Doe de bloem in een kom. Breek de eieren open en voeg toe aan het beslag.

Giet de melk erbij en klop het beslag glad met een garde of mixer. Voeg tot slot een eetlepel speculaaskruiden toe en meng ook dit door het beslag.

Verwarm een klontje boter in een koekenpan en schenk het beslag erin. Schenk het beslag rustig in de pan en probeer zo de vorm van de mijter te maken. Bak de pannenkoeken aan twee kanten gaar.

Mijter Pannenkoeken Stroop

Nu is het tijd om de pannenkoeken te versieren. Om de mijter helemaal af te maken kun je schenkstroop gebruiken, hiermee teken je eenvoudig het kruis van de mijter op de pannenkoek.

Heb je liever poedersuiker op je pannenkoek? Maak dan een malletje voor het kruis. Teken bijvoorbeeld een kruis op papier of karton en knip dit uit. Plaats het kruis op de pannenkoek en bestrooi de pannenkoek vervolgens met poedersuiker. Op deze manier creëer je heel simpel 2 verschillende versies van de mijter pannenkoeken!

5 december valt dit jaar op een zaterdag. Wat is er nou leuker dan deze spannende dag te beginnen met een verrassend Sinterklaas ontbijtje? Ik weet in elk geval wat ik deze ochtend ga maken. Deze mijter pannenkoekjes natuurlijk!! Trouwens ook geschikt voor het avondeten of als toetje.

Ingrediënten

Mijter Pannenkoeken Sinterklaas

    Voor 8-10 pannenkoeken

  • 250 gram bloem
  • 500 ml melk
  • 2 eieren
  • 1 el speculaaskruiden
  • schenkstroop
  • poedersuiker

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.