Lunch/ Recepten/ Vegetarisch

Omelet met spinazie, cherrytomaten en feta

Omelet met spinazie en cherrytomaten e

Nu ik op maandag vrij ben en vanuit huis werk heb ik alle tijd voor het maken van een warme lunch. Vandaag maakte ik deze omelet met spinazie, cherrytomaten en feta.

Meestal eten we alleen in het weekend een wat uitgebreidere lunch. Dan nemen mijn vriend en ik hier echt de tijd voor. Stiekem eet ik dan graag een rijkelijk gevulde omelet. Een ideaal gerecht om al je restjes groente van doordeweeks in te verwerken.

Bladspinazie is bijvoorbeeld iets waar hier vaak nog een restje van overblijft. Cherrytomaten hebben we eigenlijk ook standaard wel in huis. Deze ingrediënten vormen de basis van deze gezonde omelet.

Een omelet met alleen spinazie en tomaat vond ik een beetje saai. Daarom heb ik ook nog feta en pijnboompitten toegevoegd. Een heerlijke combinatie!

Geen tijd voor een uitgebreide lunch? Je kunt de omelet ook ‘s ochtends vroeg maken en meenemen naar je werk. Ook koud is deze omelet erg lekker. Ik kan het weten, want het nemen van deze foto’s nam aardig wat tijd in beslag. Tegen de tijd dat we eindelijk mochten aanvallen was de omelet al afgekoeld, maar nog steeds om van te smullen!

Omelet met spinazie, cherrytomaten, feta en pijnboompitten

Zo maak je deze omelet met spinazie, cherrytomaten en feta

Kluts in een kom de eieren. Breng op smaak met een beetje chilipeper, peper en zout.
Snijd een halve sjalot fijn.
Verwijder eventueel lange steeltjes van de spinazie en was de spinazie.
Snijd de cherrytomaten in kleine plakjes.
Snijd bij gebruik van een grote plak feta de feta in kleine blokjes.

Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de sjalot aan.
Voeg de bladspinazie toe en bak kort even mee tot de spinazie iets geslonken is.
Verdeel de spinazie en sjalot over de bodem van de koekenpan. Giet het eiermengsel hier overheen.
Verdeel nu snel de plakjes cherrytomaat en feta hierover en bestrooi met pijnboompitten.

Doe een deksel op de koekenpan en laat nu langzaam de omelet gaar worden.
Het duurt ongeveer 5-10 minuten tot de omelet mooi gestold is.
Je hoeft de omelet niet tussentijds om te draaien.

Serveer de omelet met brood.

Ingrediënten

    Voor 2 personen

  • 4 eieren
  • 1/2 sjalot
  • 50 gram baby bladspinazie (of normale in stukjes)
  • 4-5 cherrytomaten
  • handjevol pijnboompitten
  • 50 gram feta
  • 1/2 tl chilipeper
  • peper en zout

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.