Recepten

Panna cotta met rood fruit *Kerst*

panna cotta met rood fruit

Dit panna cotta recept is een ideale afsluiter van het kerstdiner. Een niet al te zwaar dessert in een glaasje. Deze panna cotta met rood fruit is lekker fris en fruitig.

Na een aantal gangen (3, 4 of misschien wel 5) zit ik vaak al vol en dat is zonde. Het toetje is namelijk mijn favoriete onderdeel. Daarom kies ik deze kerst voor een redelijk licht dessert.

Panna cotta is een klassiek Italiaans dessert. Het past ook prima bij een niet-Italiaans kerstmenu. In combinatie met het rood fruit sluit het goed aan bij een rood thema. Deze glaasjes met wit en rood staan sowieso mooi op een feestelijk gedekte tafel.

Helaas is het nu niet het seizoen voor rood fruit. Ik heb daarom een pakje diepgevroren fruit gebruikt voor de compote. Met hierin aardbei, framboos, kers, braam, blauwe en rode bessen. Het liefste gebruik ik natuurlijk vers fruit, maar soms kun je niet anders dan kiezen voor ingevroren fruit.

Zo maak je deze Panna cotta met rood fruit

Snij het vanillestokje doormidden en schraap het merg eruit.
Verwarm in een steelpan de melk en slagroom met de bruine suiker en de vanille.
Laat het net tegen de kook aan ongeveer 5 minuten op zacht vuur staan.
Roer af en toe om te voorkomen dat het eventueel aanbrand.

Week ondertussen de gelatineblaadjes in koud water.
Knijp de gelatine goed uit en los vervolgens op in het mengsel van room en melk.
Vul de glaasjes met het mengsel tot maximaal tweederde.
Laat de glaasjes even afkoelen en zet daarna minimaal 2 uur in de koelkast.

Los de poedersuiker op in 2 a 3 eetlepels water in een pan op zacht vuur.
Voeg nu het fruit toe en laat het inkoken tot een lichte compote.
Laat de rood fruit compote afkoelen.

Voeg de rood fruit compote en panna cotta pas samen wanneer beide goed zijn afgekoeld.

panna cotta rood fruit

Ingrediรซnten

Voor 4 glaasjes

  • 250 gram gemengd rood fruit (vers of diepgevroren)
  • 150 ml melk
  • 150 ml slagroom
  • 50 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 1/2 vanillestokje
  • 2 gelatineblaadjes (of agar-agar)
  • 60 gram poedersuiker

Nog lastminute kerstcadeaus kopen voor een kookliefhebber? Bekijk dan deze Kook Cadeautips

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.