Recepten/ Vis

Pasta met broccoli en ansjovis

Pasta met broccoli en ansjovis

In dit vrijdag=visdag recept zit de vis stiekem een beetje verstopt. Je kunt de ansjovisfilets niet direct ontdekken, in elk geval niet op de foto. Qua smaak levert de ansjovis echter een belangrijke bijdrage aan dit pasta recept. De ansjovisfilets zijn absoluut de smaakmaker. Het resultaat is een heerlijke pasta met broccoli en ansjovis.

In dit recept is de hoofdrol eigenlijk voor de broccoli. Het belangrijkste ingredient in deze pasta. De smaak wordt echter verrijkt door de ansjovis. In het Vrijdag=Visdag recept van vorige week, de tonijnsalade gebruikte ik ook al ansjovisfilets in de dressing. Inmiddels ben ik erg enthousiast over de zoute smaak van ansjovis en de toepasbaarheid in verschillende recepten, van tapas tot pizza en van pasta tot saladedressing.

Ik was overigens in de veronderstelling dat ansjovis een heel klein visje was. Met een maximum lengte van 20 cm valt dit eigenlijk nog wel mee. De ansjovis is wel nog iets kleiner dan de sardine, deze kan tot wel 25 cm lang worden. In vergelijking met bijvoorbeeld een schol of zalm behoren deze vissen uiteraard wel tot de categorie kleine vissen. Altijd interessant om te weten!

Bereidingswijze
Was de broccoli en snijd de broccoli roosjes van de stronk. Snijd de broccoli in zo klein mogelijke roosjes.
Breng een grote pan met water aan de kook en kook hierin de broccoli roosjes beetgaar.
Zet tegelijkertijd ook een pan met water op voor de pasta.
Snijd ondertussen de teentjes knoflook en chilipeper fijn.
Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de ansjovisfilets, teentjes knoflook en chilipeper. Laat dit op een laag vuur eventjes sudderen.
Giet de pasta en de broccoli af, bewaar hierbij een beetje kookvocht.
Voeg een scheut extra vergine olijfolie toe aan de pasta en meng dit door de pasta.
Voeg de pasta en broccoli bij de saus van ansjovis,knoflook en chilipeper en meng alles door elkaar.
Halveer de cherrytomaatjes en voeg deze als laatste toe aan de pasta.
Serveer de pasta met geraspte Parmezaanse kaas.

Ingrediënten

    Pasta met broccoli en ansjovis

  • 1 broccoli
  • 400 gram volkoren penne of andere pasta
  • 100 gram cherrytomaatjes
  • 4 ansjovisfilets
  • 1 chilipeper
  • 4 teentjes knoflook
  • 40 gram geraspte Parmezaansekaas
  • olijfolie

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.