Pasta/ Recepten

Pastasalade met Italiaanse kruidenkaas

Pastasalade

Vandaag is het de eerste Nationale dag van de pastasalade. Wat een perfecte timinig voor de eerste editie. Met deze hitte heeft niemand zin om uitgebreid te staan koken. Ik in elk geval niet. Dat het aansloeg blijkt wel uit het feit #pastasalade vandaag zelfs even trending topic was op Twitter. Hoe cool is dat?! Net als veel andere foodbloggers plunderde ik mijn koelkast op zoek naar geschikte ingrediënten en zo kwam deze Italiaanse pastasalade tot stand.

Ik had alleen wel 1 klein probleempje. De pasta was op. Oeps! Toch wel een zeer essentieel ingredient voor in een pastasalade. Ik was er vanochtend toch echt van overtuigd dat we nog pasta hadden. Een kleine tegenvaller dus toen ik vanavond thuis kwam uit mijn werk en alsnog langs de supermarkt mocht. Overigens was het helemaal geen straf om door de supermarkt te lopen, daar is het tenminste heerlijk koel!

Op Twitter stelde Culinette een goede vraag: “Wat is het verschil tussen pastasalade en gewoon je warme pasta koud laten worden?” Mijn definitie van een pastasalade is dat alleen de pasta gekookt is en de overige ingrediënten niet verwarmd zijn. Maar je kunt natuurlijk ook een lauwwarme pastasalade maken of dingen laten afkoelen voor een koude pastasalade. Ik heb nog enige research gedaan op Google, maar er is niet echt een eenduidige definitie te vinden voor pastasalade, helaas. Het belangrijkste is dat er pasta aanwezig is en dat de pasta zelf koud en zonder warme saus geserveerd wordt. Misschien moeten we het daar dan maar bij houden.

Terug naar mijn pastasalade. Deze bevat trostomaten, gemengde sla (rucola, ijsbergsla, sla), avocado en blokjes boerenkaas met Italiaanse kruiden. Allemaal ingrediënten die nog in mijn koelkast lagen en het hete weer niet nog veel langer zouden overleven. Als dressing heb ik alleen olijfolie gebruikt, de kaasblokjes geven al genoeg extra smaak aan dee pastasalade.

Bereidingswijze

Kook de pasta in ruim water. Ik heb voor deze pastasalade gekozen voor farfalle of vlinder/strikjes pasta.
Giet de pasta af en koel de pasta daarna af onder de koude kraan.
Was de gemengde sla en snijd of scheur in stukjes.
Snijd de trostomaten en avocado in kleine partjes.
Snijd ook de Italiaanse kruidenkaas in kleine blokjes/
Meng de pasta met de sla, trostomaten, avocado en blokjes kaas in een kom.
Giet een scheutje olijfolie over de pastasalade en voeg evt. nog wat zout of peper toe voor extra smaak.
Zo simpel is het eigenlijk. Binnen 10 minuten op tafel!

Ingrediënten

Pastasalade

    voor 2 personen

  • 160 gram pasta (bijv. farfalle)
  • 2 trostomaten
  • 1 avocado
  • boerenkaas met Italiaanse kruiden (verkrijgbaar bij de kaasboer)
  • 150 a 200 gram gemengde sla
  • olijfolie

Voor meer pastasalade inspiratie kun je terecht op de Facebookpagina van de nationale dag voor de pastasalade. Hier staan alle recepten verzameld.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.