Gebak en taart/ Recepten

Rabarbertaart met frangipane

Rabarbertaart met frangipane

Met de verse rabarber deze heerlijke rabarbertaart met frangipane.
Stiekem ben ik vooral erg trots op het mooie patroon van de rabarber.
Helemaal uit de losse pols gelegd, ziet er leuk uit toch?

Na het maken van 3 potten rabarbercompote had ik nog rabarberstengels over.
Nog voldoende stengels rabarber voor het maken van een heerlijke rabarbertaart.
De fris zoete smaak van de rabarber combineert echt goed met de frangipane vulling.

Frangipane is een amandelcrème gemaakt van amandelmeel, suiker, boter en ei.
De amandelvulling wordt meegebakken in de oven.
Door de rabarber goed aan te drukken in de frangipane, blijft dit er mooi op liggen.

Ik koos ervoor om een patroon te leggen met de rabarber.
Op Instagram had ik al veel prachtige kunstwerken voorbij zien komen.
Dat wilde ik ook graag eens proberen!
Het is uiteindelijk een heel ander patroon geworden dan ik eigenlijk wilde maken.
De bedoeling was om de hele taart met rabarberstengels te vullen.
Tijdens het maken kwam ik er achter dat ik hier toch niet genoeg rabarberstengels voor over had.
Met wat improvisatie kwam ik toen tot dit patroon.

Voor de perfecte smaak van deze rabarbertaart zou ik toch aanraden om de hele taart te vullen met rabarberstengels.
Nu is er eigenlijk net iets te weinig rabarber in verhouding tot de amandelcrème.
De amandelcrème overheerst hierdoor een beetje. Toch blijft het echt een te lekkere taart!

Rabarbertaart met frangipane

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4 votes, average: 3,00 out of 5)
Laden...
Serves: 8
Prep Time: 15 Cooking Time: 45

Een heerlijke rabarbertaart met een frangipane vulling.

Ingredients

  • Voor de taartbodem:
  • 100 gram koude boter
  • 100 gram basterdsuiker
  • 200 gram bloem
  • 2 eidooiers
  • Voor de frangipane:
  • 100 gram amandelmeel
  • 100 gram boter
  • 100 gram basterdsuiker
  • 20 gram bloem
  • 1 ei
  • 1 citroen (voor de citroenrasp)
  • rabarberstengels (voor dit patroon 2-3 stengels, voor de hele taart min. 5 stengels)

Instructions

1

Snijd de koude boter in blokjes en kneed de blokjes boter met de basterdsuiker en bloem tot een kruimelig deeg.

2

Voeg de eidooiers toe en kneed alles samen tot een soepel deeg. Rol het deeg in plasticfolie en leg in de koelkast om het deeg even te laten rusten.

3

Smelt nu de boter voor de frangipane in een steelpannetje op een laag vuur. Meng in een kom de gesmolten boter met de basterdsuiker, amandelmeel en bloem.

4

Rasp de citroen en meng de citroenrasp door het mengsel. Klop tot slot het ei erdoor.

5

Was de rabarberstengels en snijd de stengels in stukjes naar wens op basis van het patroon dat je wil maken met de rabarber.

6

Vet een lage taartvorm goed in met boter.

7

Verwarm de oven voor op 175 graden.

8

Haal het deeg uit de koelkast en rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een mooie ronde plak die in de taartvorm past.

9

Bekleed de taartvorm met het deeg. Verdeel daarna de frangipane over de bodem.

10

Verdeel daarna de rabarberstengels over de frangipane.

11

Bak de rabarbertaart in de oven op 175 graden in ongeveer 45 minuten gaar.

12

Bestrooi de taart vlak voor het serveren met wat poedersuiker.

13

Ook lekker met een bolletje ijs erbij.

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Esther's Keuken
    15 juni 2019 at 11:26

    Deze ga ik eens proberen! Lekker zeg!

    • Reply
      GreatLittleKitchen
      15 juni 2019 at 16:18

      Leuk dat je deze gaat proberen. Het is zeker een aanrader!

    Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.