Lunch/ Ontbijt/ Recepten/ Vegetarisch

Shakshuka met wilde spinazie

Shakshuka met wilde spinazie

Ik besloot me dit weekend ook eens te wagen aan een shakshuka.
Een shakshu wat? De reactie van mijn vriend.
Hij had echt geen idee wat ik ging maken.

Shakshuka is een Arabisch gerecht dat als ontbijt, lunch en avondeten op het menu kan staan.
Het is een eenpansgerecht met eieren, de eieren worden gepocheerd in een pittige tomatensaus.
Met de kruiden en groenten kun je volop variëren.
Dit is een vegetarisch recept gebaseerd op de Shakshuka van Chickslovefood.

Meestal is de eerste poging van een nieuw gerecht bij mij niet direct geslaagd.
En heb ik toch wel minimaal 2 a 3 keer nodig voordat ik tevreden ben met het resultaat.
Dat was dit keer niet zo, de eerste poging was gelijk een succes!

Ik maakte de shakshuka voor de lunch.
Geserveerd met wat brood erbij.
Dan kun je ook lekker met een stukje brood dippen in de tomatensaus.
Je kunt de tomatensaus zo pittig maken als je zelf wilt.
Ik vind mijn versie zelf mild-pittig, absoluut niet te pittig.

Shakshuka met wilde spinazie

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Serves: 2
Prep Time: 10 Cooking Time: 20

Shakshuka gegarneerd met fijngehakte wilde spinazie

Ingredients

  • 400 gram gepelde tomaten (of tomatenblokjes)
  • 3 of 4 eieren (ik heb 3 eieren gebruikt)
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode peper
  • 1 theelepel cayennepoeder
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 flinke hand fijngehakte wilde spinazie
  • peper en zout

Instructions

1

Snipper de ui en snijd ook de knoflook fijn.

2

Halveer de rode peper, verwijder de zaadlijsten en snijd fijn.

3

Snijd tot slot ook de paprika in kleine reepjes.

4

Neem een diepe koekenpan of hapjespan en verhit hierin een scheutje olijfolie en fruit de ui aan.

5

Voeg nu de knoflook, rode peper en paprika toe. Bak een paar minuten mee.

6

Voeg daarna de tomatenpuree en gepelde tomaten toe, zet het vuur laag en laat de tomatensaus even pruttelen.

7

Voeg alle kruiden toe, inclusief wat peper en zout en roer goed door.

8

Maak een kuiltje in je saus en breek hier voorzichtig het eerste eitje in. Probeer hierbij de dooier heel te houden. Herhaal dit voor alle eieren.

9

Leg een deksel op de pan en laat de eieren nu op laag vuur ongeveer 6-8 minuten pocheren in de pan.

10

Hak tot slot de wilde spinazie fijn en strooi dit over de shakshuka.

11

Serveer het gerecht in de pan samen met wat brood of een salade.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Tessa Berg
    19 februari 2019 at 12:18

    Ik ben ook altijd van nieuwe dingen uit proberen! Ziet er goed, ik ga dit ook eens proberen! Dankjewel!

  • Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.